Search result: Courses in Spring Semester 2020
Food Science Bachelor ![]() | ||||||||||||||||||||||||||||||
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Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers | |||||||||||||||||||||||||
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529-2002-02L | Chemistry II | O | 5 credits | 2V + 2U | ||||||||||||||||||||||||||
529-2002-00 V | Chemie II | 2 hrs |
| J. Cvengros | ||||||||||||||||||||||||||
529-2002-02 U | Chemie II Dienstag 8-10 für den Studiengang Umweltnaturwissenschaften Dienstag 13-15 für den Studiengang Umweltingenieurwissenschaften Mittwoch10-12 für den Studiengang Erdwissenschaften Donnerstag 13-15 für die Studiengänge Agrar- und Lebensmittelwissenschaften Präsenzstunden: Dienstag 12-14 (CLA E 4), Donnerstag 15-16 (NO C 60) und Freitag 11-13 (NO E 39). | 2 hrs |
| J. Cvengros, J. E. E. Buschmann, P. Funck, H. Grützmacher, E. C. Meister, R. Verel | ||||||||||||||||||||||||||
401-0252-00L | Mathematics II ![]() as of 4 March 2020: The lecturer and many students are in the lecture hall, but some students are absent. The lecture is recorded. as of 16 March 2020: The lecturer is alone in the lecture hall, without the students. | O | 7 credits | 5V + 2U | ||||||||||||||||||||||||||
401-0252-00 V | Mathematik II: Analysis II Die Vorlesung vom 3. März 2020 wurde abgesagt. Ab dem 4. März findet der Unterricht wieder normal statt. Ab dem 16. März wird kein physischer Unterricht mehr durchgeführt, sondern es kommt ein Online-Angebot zum Einsatz. Für den 7. April ist ein Podcast geplant anstelle der gestreamten Vorlesung, ebenso am 21. April, 22. April, 28. April, 5. Mai und 6. Mai. | 5 hrs |
| A. Cannas da Silva | ||||||||||||||||||||||||||
401-0252-00 U | Mathematik II: Analysis II Groups are selected in myStudies. Di 8-10 für Studiengänge Agrarwissenschaften bzw. Lebensmittelwissenschaften. Do 8-10 für Studiengang Erdwissenschaften. Do 13-15 für Studiengang Umweltnaturwissenschaften. | 2 hrs | A. Cannas da Silva | |||||||||||||||||||||||||||
551-0002-00L | General Biology II ![]() | O | 4 credits | 4G | ||||||||||||||||||||||||||
551-0002-00 G | Allgemeine Biologie II | 4 hrs |
| U. Sauer, K. Bomblies, O. Y. Martin | ||||||||||||||||||||||||||
751-0270-00L | Systematics and Ecology of Alge and Fungi | O | 2 credits | 2G | ||||||||||||||||||||||||||
751-0270-00 G | Ökologie und Systematik von Algen und Pilzen | 2 hrs |
| M. Maurhofer Bringolf | ||||||||||||||||||||||||||
751-0280-00L | Crops in the World Food System | O | 2 credits | 2V | ||||||||||||||||||||||||||
751-0280-00 V | Kulturpflanzen im World Food System | 2 hrs |
| A. Walter, A. Lüscher | ||||||||||||||||||||||||||
751-0282-00L | Animal Sciences in the World Food System | O | 2 credits | 2V | ||||||||||||||||||||||||||
751-0282-00 V | Nutztierwissenschaften im World Food System Beginn in der 2. Semesterwoche | 2 hrs |
| S. E. Ulbrich, S. Thanner | ||||||||||||||||||||||||||
851-0708-00L | Introduction to Law Introduction to Law as GESS Compulsory Elective Course: Students who have attended or will attend the lecture "Introduction to Law for Architecture" (851-0703-01L), "Introduction to Law for Civil Engineering" (851-0703-03L) or " Introduction to Law" (851-0703-00) , cannot register for this course unit. Particularly suitable for students of D-HEST, D-MAVT, D-MATL, D-USYS. | O | 2 credits | 2V | ||||||||||||||||||||||||||
851-0708-00 V | Grundzüge des Rechts | 2 hrs |
| A. Stremitzer | ||||||||||||||||||||||||||
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Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers | |||||||||||||||||||||||||
402-0062-00L | Physics I | O | 5 credits | 3V + 1U | ||||||||||||||||||||||||||
402-0062-00 V | Physik I | 3 hrs |
| A. Vaterlaus | ||||||||||||||||||||||||||
402-0062-00 U | Physik I Di 13-14 für Studiengänge Agrarwissenschaften bzw. Lebensmittelwissenschaften. Do 17-18 für Studiengänge Erdwissenschaften bzw. Umweltnaturwissenschaften. | 1 hrs | A. Vaterlaus | |||||||||||||||||||||||||||
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Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers | |||||||||||||||||||||||||
751-0304-00L | Excursions in the World Food System ![]() Only for studients from Agricultural Science BSc and Food Science BSc (2nd Semester). | O | 1 credit | 2P | ||||||||||||||||||||||||||
751-0304-00 P | Exkursionen im World Food System
![]() Nach speziellem Programm und mit separater Anmeldung. Besucht werden drei Exkursionen mit dazugehörender Vor- und Nachbereitung. Die Exkursionen finden i.d.R. Freitags während des Semesters statt (7.00-18.00), während der vorlesungsfreien Zeit auch andere Tage möglich. | 30s hrs | B. Dorn, H. Adelmann | |||||||||||||||||||||||||||
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Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers | |||||||||||||||||||||||||
751-0014-00L | Agricultural Economics in the World Food System | O | 2 credits | 2V | ||||||||||||||||||||||||||
751-0014-00 V | Agrarökonomie im World Food System | 2 hrs |
| D. J. Wüpper | ||||||||||||||||||||||||||
701-0206-00L | Selected Topics of Physical Chemistry | O | 2 credits | 2G | ||||||||||||||||||||||||||
701-0206-00 G | Ausgewählte Kapitel der Physikalischen Chemie Do 13-15: Vorlesung und Übung (Beginn am 20.02.) Di 12-13: Fakultative Präsenz (Beginn am 03.03.) | 2 hrs |
| P. Funck | ||||||||||||||||||||||||||
752-6306-00L | Physiology and Anatomy II Course is taught in German and English. | O | 3 credits | 2V | ||||||||||||||||||||||||||
752-6306-00 V | Physiologie und Anatomie II Vom 20.02. - 09.04.2020 finden die Vorlesungen im Raum HG F7 statt und sind Teil der Vorlesung Anatomie und Physiologie II (376-0152-00L). Vom 23.04. - 28.05.2020 finden die Vorlesungen im Raum CAB G11 statt. Das genaue Programm wird von den Dozierenden bekannt gegeben. | 2 hrs |
| D. Burdakov, M. Ristow | ||||||||||||||||||||||||||
551-1420-00L | Molecular Biology | O | 2 credits | 2G | ||||||||||||||||||||||||||
551-1420-00 G | Molecular Biology | 2 hrs |
| D. Santelia, J. Fütterer | ||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() Courses in the category 'Basics of Food Science' are offered in the 3., 4. and 5. semester of the Bachelor programme in Food Science. | ||||||||||||||||||||||||||||||
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers | |||||||||||||||||||||||||
752-1101-00L | Food Analysis I | W+ | 3 credits | 2V | ||||||||||||||||||||||||||
752-1101-00 V | Lebensmittelanalytik I | 2 hrs |
| S. Boulos, M. Erzinger | ||||||||||||||||||||||||||
752-2001-00L | Food Technology ![]() Die Vorlesung wird neu grösstenteils auf Deutsch gelesen. | W+ | 3 credits | 3G | ||||||||||||||||||||||||||
752-2001-00 G | Lebensmittel-Technologie
![]() | 3 hrs |
| R. Perren, S. Bolisetty, V. Lutz Bueno | ||||||||||||||||||||||||||
752-3000-00L | Food Process Engineering I | W+ | 4 credits | 3V | ||||||||||||||||||||||||||
752-3000-00 V | Lebensmittel-Verfahrenstechnik I | 3 hrs |
| E. J. Windhab | ||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() Offers in the third Bachelor year | ||||||||||||||||||||||||||||||
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Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers | |||||||||||||||||||||||||
752-1004-00L | Laboratory Course in Food Chemistry ![]() Prerequisite: Students may only enrol once they have followed the courses Food Chemistry I (752-1000-00L) and Food Analysis I (752-1101-00L). Number of participants limited to 60. | W+ | 3 credits | 4P | ||||||||||||||||||||||||||
752-1004-00 P | Lebensmittelchemie-Praktikum
![]() Die Studierenden werden in zwei Gruppen eingeteilt. Die Präsenzzeit im Praktikum (Versuchsdurchführungen) findet alternierend im 2-Wochen-Turnus (jeweils 8 Lektionen) statt. | 4 hrs |
| M. Erzinger | ||||||||||||||||||||||||||
752-0400-00L | Microscopy ![]() Number of participants limited to 50. | W | 1 credit | 2P | ||||||||||||||||||||||||||
752-0400-00 P | Mikroskopieren
![]() Does not take place this semester. | 2 hrs | ||||||||||||||||||||||||||||
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Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers | |||||||||||||||||||||||||
752-0020-00L | Excursions I ![]() Only for students enrolled in the study program Food Science BSc 4th semester. | O | 1 credit | 2P | ||||||||||||||||||||||||||
752-0020-00 P | Exkursionen I
![]() Permission from lecturers required for all students.
| 30s hrs | by appt. | L. Nyström | ||||||||||||||||||||||||||
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Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers | |||||||||||||||||||||||||
752-3002-00L | Food Process Engineering III | W+ | 3 credits | 3G | ||||||||||||||||||||||||||
752-3002-00 G | Lebensmittel-Verfahrenstechnik III | 3 hrs |
| P. Braun, W. Hanselmann |
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