Search result: Courses in Spring Semester 2020

Food Science Bachelor Information
2. Semester
First Year Examinations
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
529-2002-02LChemistry IIO5 credits2V + 2U
529-2002-00 VChemie II2 hrs
Mon14:45-16:30HPH G 1 »
J. Cvengros
529-2002-02 UChemie II
Dienstag 8-10 für den Studiengang Umweltnaturwissenschaften
Dienstag 13-15 für den Studiengang Umweltingenieurwissenschaften
Mittwoch10-12 für den Studiengang Erdwissenschaften
Donnerstag 13-15 für die Studiengänge Agrar- und Lebensmittelwissenschaften
Präsenzstunden: Dienstag 12-14 (CLA E 4), Donnerstag 15-16 (NO C 60) und Freitag 11-13 (NO E 39).
2 hrs
Tue08:15-10:00CAB G 51 »
08:15-10:00HG D 5.2 »
08:15-10:00HG D 7.2 »
12:45-14:30HCI J 6 »
13:15-15:00HG D 1.1 »
Wed10:15-12:00ETZ E 8 »
Thu12:15-14:00CLA E 4 »
13:15-15:00HG D 7.1 »
J. Cvengros, J. E. E. Buschmann, P. Funck, H. Grützmacher, E. C. Meister, R. Verel
401-0252-00LMathematics II Restricted registration - show details
as of 4 March 2020: The lecturer and many students are in the lecture hall, but some students are absent. The lecture is recorded.
as of 16 March 2020: The lecturer is alone in the lecture hall, without the students.
O7 credits5V + 2U
401-0252-00 VMathematik II: Analysis II
Die Vorlesung vom 3. März 2020 wurde abgesagt. Ab dem 4. März findet der Unterricht wieder normal statt. Ab dem 16. März wird kein physischer Unterricht mehr durchgeführt, sondern es kommt ein Online-Angebot zum Einsatz.
Für den 7. April ist ein Podcast geplant anstelle der gestreamten Vorlesung, ebenso am 21. April, 22. April, 28. April, 5. Mai und 6. Mai.
5 hrs
Tue10:15-12:00HG E 7 »
Wed/2w08:15-10:00HG E 7 »
Thu10:15-12:00HG E 7 »
A. Cannas da Silva
401-0252-00 UMathematik II: Analysis II
Groups are selected in myStudies.
Di 8-10 für Studiengänge Agrarwissenschaften bzw. Lebensmittelwissenschaften.
Do 8-10 für Studiengang Erdwissenschaften.
Do 13-15 für Studiengang Umweltnaturwissenschaften.
2 hrs
Tue08:15-10:00CAB G 52 »
08:15-10:00HG D 3.2 »
08:15-10:00HG E 22 »
08:15-10:00HG E 33.3 »
08:15-10:00LFW C 1 »
Thu08:15-10:00HG E 21 »
08:15-10:00ML F 38 »
13:15-15:00LEE C 114 »
13:15-15:00LFW B 3 »
13:15-15:00LFW E 13 »
13:15-15:00ML F 40 »
13:15-15:00NO C 6 »
A. Cannas da Silva
551-0002-00LGeneral Biology II Restricted registration - show details O4 credits4G
551-0002-00 GAllgemeine Biologie II4 hrs
Wed15:00-17:00ER SA TZ »
15:15-17:00HG E 7 »
Thu08:00-10:00ER SA TZ »
08:15-10:00HG E 7 »
U. Sauer, K. Bomblies, O. Y. Martin
751-0270-00LSystematics and Ecology of Alge and FungiO2 credits2G
751-0270-00 GÖkologie und Systematik von Algen und Pilzen2 hrs
Wed13:15-15:00CAB G 61 »
M. Maurhofer Bringolf
751-0280-00LCrops in the World Food SystemO2 credits2V
751-0280-00 VKulturpflanzen im World Food System2 hrs
Thu15:00-17:00ER SA TZ »
15:15-17:00HG G 5 »
A. Walter, A. Lüscher
751-0282-00LAnimal Sciences in the World Food SystemO2 credits2V
751-0282-00 VNutztierwissenschaften im World Food System
Beginn in der 2. Semesterwoche
2 hrs
Mon12:45-14:30HCI G 7 »
13:00-15:00ER SA TZ »
S. E. Ulbrich, S. Thanner
851-0708-00LIntroduction to Law
Introduction to Law as GESS Compulsory Elective Course:
Students who have attended or will attend the lecture "Introduction to Law for Architecture" (851-0703-01L), "Introduction to Law for Civil Engineering" (851-0703-03L) or " Introduction to Law" (851-0703-00) , cannot register for this course unit.

Particularly suitable for students of D-HEST, D-MAVT, D-MATL, D-USYS.
O2 credits2V
851-0708-00 VGrundzüge des Rechts2 hrs
Wed10:00-12:00ER SA TZ »
10:15-12:00HG F 7 »
A. Stremitzer
Basic Courses II: Examination Block 1
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
402-0062-00LPhysics IO5 credits3V + 1U
402-0062-00 VPhysik I3 hrs
Mon08:45-11:30HPH G 2 »
09:00-12:00ER SA TZ »
A. Vaterlaus
402-0062-00 UPhysik I
Di 13-14 für Studiengänge Agrarwissenschaften bzw. Lebensmittelwissenschaften.
Do 17-18 für Studiengänge Erdwissenschaften bzw. Umweltnaturwissenschaften.
1 hrs
Tue13:15-14:00ETZ E 7 »
13:15-14:00HG E 21 »
13:15-14:00HG G 26.5 »
13:15-14:00ML H 41.1 »
13:15-14:00ML H 43 »
Thu17:15-18:00ETZ G 91 »
17:15-18:00HG E 33.1 »
17:15-18:00IFW C 31 »
17:15-18:00IFW C 33 »
17:15-18:00LEE D 101 »
17:15-18:00LFW B 3 »
17:15-18:00LFW C 4 »
17:15-18:00LFW E 13 »
17:15-18:00ML F 40 »
20.02.17:15-18:00ML J 37.1 »
27.02.17:15-18:00ML J 37.1 »
05.03.17:15-18:00ML J 37.1 »
12.03.17:15-18:00ML J 37.1 »
18.05.13:45-14:30HIT F 11.1 »
13:45-14:30HIT F 13 »
13:45-14:30HIT F 31.2 »
13:45-14:30HPL D 32 »
13:45-14:30HPL D 34 »
A. Vaterlaus
Field Trips
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
751-0304-00LExcursions in the World Food System Restricted registration - show details
Only for studients from Agricultural Science BSc and Food Science BSc (2nd Semester).
O1 credit2P
751-0304-00 PExkursionen im World Food System Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Nach speziellem Programm und mit separater Anmeldung.
Besucht werden drei Exkursionen mit dazugehörender Vor- und Nachbereitung.
Die Exkursionen finden i.d.R. Freitags während des Semesters statt (7.00-18.00), während der vorlesungsfreien Zeit auch andere Tage möglich.
30s hrsB. Dorn, H. Adelmann
4. Semester
Basic Courses II: Examination Block 2
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
751-0014-00LAgricultural Economics in the World Food SystemO2 credits2V
751-0014-00 VAgrarökonomie im World Food System2 hrs
Tue15:00-17:00ER SA TZ »
15:15-17:00CHN C 14 »
D. J. Wüpper
701-0206-00LSelected Topics of Physical ChemistryO2 credits2G
701-0206-00 GAusgewählte Kapitel der Physikalischen Chemie
Do 13-15: Vorlesung und Übung (Beginn am 20.02.)
Di 12-13: Fakultative Präsenz (Beginn am 03.03.)
2 hrs
Tue12:15-13:00CHN D 48 »
Thu13:15-15:00LFO C 13 »
23.03.08:15-18:00ML D 28 »
P. Funck
752-6306-00LPhysiology and Anatomy II
Course is taught in German and English.
O3 credits2V
752-6306-00 VPhysiologie und Anatomie II
Vom 20.02. - 09.04.2020 finden die Vorlesungen im Raum HG F7 statt und sind Teil der Vorlesung Anatomie und Physiologie II (376-0152-00L).
Vom 23.04. - 28.05.2020 finden die Vorlesungen im Raum CAB G11 statt.

Das genaue Programm wird von den Dozierenden bekannt gegeben.
2 hrs
Thu08:15-10:00CAB G 11 »
Thu/108:15-10:00HG F 7 »
D. Burdakov, M. Ristow
551-1420-00LMolecular BiologyO2 credits2G
551-1420-00 GMolecular Biology2 hrs
Thu10:15-12:00HG D 1.1 »
D. Santelia, J. Fütterer
Basics of Food Science
Courses in the category 'Basics of Food Science' are offered in the 3., 4. and 5. semester of the Bachelor programme in Food Science.
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
752-1101-00LFood Analysis IW+3 credits2V
752-1101-00 VLebensmittelanalytik I2 hrs
Wed14:00-16:00ER SA TZ »
14:15-16:00CHN C 14 »
S. Boulos, M. Erzinger
752-2001-00LFood Technology Restricted registration - show details
Die Vorlesung wird neu grösstenteils auf Deutsch gelesen.
W+3 credits3G
752-2001-00 GLebensmittel-Technologie Special students and auditors need a special permission from the lecturers.3 hrs
Wed10:15-12:00LFO C 13 »
13:15-14:00CHN C 14 »
R. Perren, S. Bolisetty, V. Lutz Bueno
752-3000-00LFood Process Engineering IW+4 credits3V
752-3000-00 VLebensmittel-Verfahrenstechnik I3 hrs
Mon08:00-10:00ER SA TZ »
08:15-10:00ML E 12 »
Wed08:15-10:00LFO C 13 »
E. J. Windhab
Food Science General Courses
Offers in the third Bachelor year
Food Science Laboratory Practice
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
752-1004-00LLaboratory Course in Food Chemistry Restricted registration - show details
Prerequisite: Students may only enrol once they have followed the courses Food Chemistry I (752-1000-00L) and Food Analysis I (752-1101-00L).

Number of participants limited to 60.
W+3 credits4P
752-1004-00 PLebensmittelchemie-Praktikum Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Die Studierenden werden in zwei Gruppen eingeteilt. Die Präsenzzeit im Praktikum (Versuchsdurchführungen) findet alternierend im 2-Wochen-Turnus (jeweils 8 Lektionen) statt.
4 hrs
Mon13:15-17:00LFO C 24 »
13:15-17:00LFO C 25 »
Tue08:15-12:00LFO C 24 »
08:15-12:00LFO C 25 »
17.02.13:15-17:00LFO C 13 »
18.02.10:15-12:00LFW C 5 »
M. Erzinger
752-0400-00LMicroscopy Restricted registration - show details
Number of participants limited to 50.
W1 credit2P
752-0400-00 PMikroskopieren Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Does not take place this semester.
2 hrs
Excursions
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
752-0020-00LExcursions I Restricted registration - show details
Only for students enrolled in the study program Food Science BSc 4th semester.
O1 credit2P
752-0020-00 PExkursionen I Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Permission from lecturers required for all students.
30s hrsby appt.L. Nyström
6. Semester
Food Science General Courses
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
752-3002-00LFood Process Engineering IIIW+3 credits3G
752-3002-00 GLebensmittel-Verfahrenstechnik III3 hrs
Fri08:15-11:00LFO C 13 »
28.02.11:15-12:00LFO C 13 »
P. Braun, W. Hanselmann
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