Suchergebnis: Lehrveranstaltungen im Herbstsemester 2019

Pharmazeutische Wissenschaften Bachelor Information
Kompensationsfächer
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
535-0344-00LVon Ethnopharmazie zu molekularer PharmakognosieW1 KP1V
535-0344-00 VVon Ethnopharmazie zu molekularer Pharmakognosie1 Std.
Di/112:45-14:30HCI D 8 »
B. Frei Haller, J. Gertsch
535-0015-00LGeschichte der PharmazieW1 KP1V
535-0015-00 VGeschichte der Pharmazie1 Std.
Mi/109:45-11:30HIL E 8 »
M. Fankhauser
535-0360-00LRationale Phytotherapie an ausgewählten BeispielenW1 KP1V
535-0360-00 VRationale Phytotherapie an ausgewählten Beispielen1 Std.
Mi/114:45-16:30HCI J 4 »
J. Drewe, K. Berger Büter
535-0021-00LVitamine in der Vorsorge und TherapieW1 KP1V
535-0021-00 VVitamine in der Vorsorge und Therapie1 Std.
Mi/112:45-14:30HCI J 4 »
C. Müller
535-0250-00LBiotransformation of Drugs and XenobioticsW1 KP1V
535-0250-00 VBiotransformation of Drugs and Xenobiotics1 Std.
Di/108:00-09:35HIL E 7 »
S.‑D. Krämer
535-0310-00LGlycobiology in Drug DevelopmentW1 KP1V
535-0310-00 VGlycobiology in Drug Development1 Std.
Mi/112:45-14:30HIL E 8 »
V. I. Otto
535-0300-00LMolecular Mechanisms of Drug Actions and Targets Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Maximale Teilnehmerzahl: 24
W2 KP1V
535-0300-00 VMolecular Mechanisms of Drug Actions and Targets1 Std.
Di/114:45-16:30HPT C 103 »
J. Scheuermann
535-0423-00LDrug Delivery and Drug TargetingW2 KP1.5V
535-0423-00 VDrug Delivery and Drug Targeting1.5 Std.
Di/112:45-15:30HIL E 9 »
29.10.15:45-16:30HIL E 9 »
J.‑C. Leroux, B. A. Gander, A. Spyrogianni Roveri
535-0022-00LComputer-Assisted Drug DesignW1 KP1V
535-0022-00 VComputer-Assisted Drug Design1 Std.
Di/116:45-18:30HCI J 4 »
23.09.16:45-18:30HCI D 8 »
G. Schneider
376-0021-00LMaterials and Mechanics in MedicineW4 KP3G
376-0021-00 GMaterials and Mechanics in Medicine
Vorlesung: Di 13-15h
Übungen: Di 15-16h
Die Übungen finden ab 2. Semesterwoche statt!
3 Std.
Di13:15-15:00HG G 3 »
15:15-16:00HG E 1.1 »
15:15-16:00HG G 26.5 »
15:15-16:00ML H 41.1 »
15:15-16:00ML J 34.1 »
15:15-16:00ML J 37.1 »
M. Zenobi-Wong, J. G. Snedeker
376-1305-00LDevelopment of the Nervous SystemW3 KP2V
376-1305-00 VDevelopment of the Nervous System
**together with University of Zurich**
More information at: Link

One hour of self-study per week is included in the course.
2 Std.
Mo08:00-09:45Y15 G 40 »
16.09.08:00-09:45Y15 G 40 »
E. Stoeckli, weitere Dozierende
376-1305-01LStructure, Plasticity and Repair of the Nervous SystemW3 KP2V
376-1305-01 VStructure, Plasticity and Repair of the Nervous System
**together with University of Zurich**
More information at: Link

BE AWARE: Lecture starts already on September 16th

4 hours of self-study (preparation and post-study) per week are included in the course.
2 Std.
Mo10:15-12:00Y15 G 40 »
16.09.10:15-12:00Y15 G 40 »
G. Schratt, J. Bohacek, L. Filli, W. von der Behrens, weitere Dozierende
376-1714-00LBiocompatible MaterialsW4 KP3G
376-1714-00 GBiocompatible Materials
Vorlesung 8-10h
Uebungen/Gruppenarbeiten 10-11h
3 Std.
Fr08:15-11:00ETF E 1 »
K. Maniura, M. Rottmar, M. Zenobi-Wong
551-0313-00LMicrobiology (Part I)W3 KP2V
551-0313-00 VMicrobiology (Part I)2 Std.
Mo09:45-11:30HCI G 7 »
W.‑D. Hardt, L. Eberl, H.‑M. Fischer, J. Piel, M. Pilhofer
551-0319-00LCellular Biochemistry (Part I) Information W3 KP2V
551-0319-00 VCellular Biochemistry (Part I)2 Std.
Mo14:45-16:30HPM D 7.2 »
U. Kutay, Q. Feng, M. Peter, P. Picotti, K. Weis, I. Zemp
752-1003-00LLebensmittelchemie IIW3 KP2V
752-1003-00 VLebensmittelchemie II2 Std.
Do10:15-12:00CAB G 11 »
L. Nyström, S. Boulos, M. Erzinger
752-4005-00LLebensmittel-Mikrobiologie IW3 KP2V
752-4005-00 VLebensmittel-Mikrobiologie I2 Std.
Di10:15-12:00HG E 1.1 »
M. Loessner
376-2017-00LBiomechanik von Sportverletzungen und RehabilitationW3 KP2V
376-2017-00 VBiomechanik von Sportverletzungen und Rehabilitation2 Std.
Mo15:15-17:00HG D 5.2 »
K.‑U. Schmitt, J. Goldhahn
752-4009-00LMolecular Biology of Foodborne PathogensW3 KP2V
752-4009-00 VMolecular Biology of Foodborne Pathogens2 Std.
Do10:15-12:00LFO C 13 »
M. Loessner, M. Schuppler
752-5103-00LFunctional Microorganisms in Foods Belegung eingeschränkt - Details anzeigen W3 KP2G
752-5103-00 GFunctional Microorganisms in Foods Für Fachstudierende und Hörer/-innen ist eine Spezialbewilligung der Dozierenden notwendig.2 Std.
Mi13:15-15:00HG D 1.1 »
C. Lacroix, A. Geirnaert, A. Greppi
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