Search result: Courses in Autumn Semester 2018

Food Science Bachelor Information
5. Semester
Basics of Food Science
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
752-5001-00LFood BiotechnologyW4 credits3V
752-5001-00 VFood Biotechnology3 hrs
Mon10:15-12:00LFV E 41 »
Thu09:15-10:00LFV E 41 »
C. Lacroix, C. Jans, L. Meile
752-6001-00LIntroduction to Nutritional ScienceW3 credits2V
752-6001-00 VIntroduction to Nutritional Science
Course is taught in English (M. Zimmermann) and German (Ch. Wolfrum)
2 hrs
Fri08:15-10:00CAB G 11 »
M. B. Zimmermann, C. Wolfrum
752-4005-00LFood Microbiology IW3 credits2V
752-4005-00 VLebensmittel-Mikrobiologie I2 hrs
Tue10:15-12:00HG E 1.1 »
M. Loessner
Food Science General Courses
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
551-0317-00LImmunology IW3 credits2V
551-0317-00 VImmunology I2 hrs
Tue08:15-10:00HG G 3 »
M. Kopf, A. Oxenius
752-2120-00LConsumer Behaviour IW2 credits2V
752-2120-00 VConsumer Behaviour I2 hrs
Fri13:15-15:00HG G 3 »
M. Siegrist, A. Bearth, B. S. Sütterlin
752-1003-00LFood Chemistry IIW+3 credits2V
752-1003-00 VLebensmittelchemie II2 hrs
Thu10:15-12:00CAB G 11 »
22.11.12:15-13:00CAB G 11 »
L. Nyström, S. Boulos
752-1103-00LFood Analysis IIW+3 credits2V
752-1103-00 VLebensmittelanalytik II2 hrs
Mon08:15-10:00LFO C 13 »
T. Gude
752-3001-00LFood Process Engineering IIW+3 credits3G
752-3001-00 GLebensmittel-Verfahrenstechnik II3 hrs
Thu13:15-16:00LFO C 13 »
09.10.13:15-15:00HG G 26.5 »
16.10.14:15-17:00NO C 6 »
18.10.15:15-18:00ML H 37.1 »
29.10.13:15-16:00HG G 26.1 »
20.11.14:15-17:00NO C 6 »
26.11.13:15-16:00HG G 26.1 »
10.12.13:15-16:00HG G 26.1 »
P. Braun
752-2000-00LFood Materials ScienceW+4 credits3G
752-2000-00 GFood Materials Science3 hrs
Tue13:15-14:00LFO C 13 »
Fri10:15-12:00LFO C 13 »
R. Mezzenga, G. Nyström
752-6307-00LPhysiology and Anatomy IIIW3 credits2V
752-6307-00 VPhysiologie und Anatomie III2 hrs
Fri15:15-17:00LFV E 41 »
W. Langhans
752-0300-00LScientific Practices in Food Science Restricted registration - show details W+3 credits2V
752-0300-00 VWissenschaftliches Arbeiten in den Lebensmittelwissenschaften Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Permission from lecturers required for all students.
2 hrs
Wed08:15-10:00LFW B 1 »
L. Nyström, S. Di Palma, P. A. Fischer, H. Gahlon
Food Science Laboratory Practice
NumberTitleTypeECTSHoursLecturers
752-4007-00LExperimental Food Microbiology Restricted registration - show details
Number of participants limited to 48.

Registration only after having attended the course Lebensmittel-Mikrobiologie I (752-4005-00L).
W3 credits4P
752-4007-00 PExperimentelle Lebensmittel-Mikrobiologie Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Das Praktikum wird zweimal als Blockkurs durchgeführt:

Block I: 07. Januar - 18. Januar 2019
Block II: 28. Januar - 08. Februar 2019

Die Platzzuteilung erfolgt gemäss separater Anmeldung. Details werden rechtzeitig bekannt gegeben.
60s hrsM. Schuppler
752-2002-00LFood Technology Laboratory Course Restricted registration - show details
Number of participants limited to 55

Prerequisite: Attendance of the course 752-2001-00L "Food Technology".
W2 credits4P
752-2002-00 PLebensmittel-Technologiepraktikum Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Permission from lecturers required for all students.
Das detaillierte Programm mit den genauen Präsenzzeiten und allen Räumen wird separat bekannt gegeben.

Die Einführung ins LT-Praktikum findet am Montag, 24.09.2018 von 13:15 Uhr bis ca. 14.00 Uhr im LFV B42.1 statt.
4 hrs
Wed10:15-18:00LFO B 14 »
H. Adelmann
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