Agricultural Sciences Bachelor |
Bachelor Studies (Programme Regulations 2016) |
1. Semester |
First Year Examinations |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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529-2001-02L | Chemistry I | O | 4 credits | 2V + 2U | W. Uhlig,
J. E. E. Buschmann,
S. Canonica,
P. Funck,
E. C. Meister,
R. Verel |
401-0251-00L | Mathematics I | O | 6 credits | 4V + 2U | A. Cannas da Silva |
551-0001-00L | General Biology I | O | 3 credits | 3V | U. Sauer,
O. Y. Martin,
A. Widmer |
701-0243-01L | Biology III: Essentials of Ecology | O | 3 credits | 2V | C. Buser Moser |
701-0027-00L | Environmental Systems I | O | 2 credits | 2V | C. Schär,
S. Bonhoeffer,
N. Dubois |
751-0013-00L | World Food System | O | 4 credits | 4V | N. Buchmann,
J. Baumgartner,
A. Bearth,
R. Finger,
M. Kreuzer,
M. Loessner,
E. J. Windhab |
701-0757-00L | Principles of Economics | O | 3 credits | 2G | R. Schubert |
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Additional First Year Courses |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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751-0801-00L | Biology I: Laboratory Exercises | O | 1 credit | 2U | E. B. Truernit |
529-0030-00L | Laboratory Course: Elementary Chemical Techniques | O | 3 credits | 6P | N. Kobert,
A. de Mello,
M. H. Schroth,
B. Wehrli |
252-0839-00L | Informatics | O | 2 credits | 2G | L. E. Fässler,
M. Dahinden |
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Basic Courses (Second Year) |
Examination Block |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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402-0063-00L | Physics II | O | 5 credits | 3V + 1U | A. Refregier |
701-0071-00L | Mathematics III: Systems Analysis | O | 4 credits | 2V + 1U | N. Gruber,
M. Vogt |
401-0624-00L | Mathematics IV: Statistics | O | 4 credits | 2V + 1U | J. Ernest |
752-4001-00L | Microbiology | O | 2 credits | 2V | M. Ackermann,
M. Schuppler,
J. Vorholt-Zambelli |
701-0501-00L | Pedosphere | O | 3 credits | 2V | R. Kretzschmar |
751-1311-00L | Introduction to Agricultural Management | O | 2 credits | 2V | R. Finger |
752-6003-00L | Introduction to Nutritional Science Only for Agricultural Science BSc. | O | 2 credits | 1.5V | M. B. Zimmermann,
C. Wolfrum |
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Agricultural Sciences Basic Courses |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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751-8003-00L | Genetics in Agricultural Sciences Only for Agricultural Sciences BSc. | O | 2 credits | 2G | H. Pausch,
B. Studer |
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Agricultural Sciences Disciplines |
Agricultural Economics |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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363-1109-00L | Introduction to Microeconomics | O | 3 credits | 2G | M. Wörter,
M. Beck |
751-0903-00L | Microeconomics of the Agriculture and Food Sector | W+ | 2 credits | 2V | T. Dalhaus |
751-0401-00L | Optimization of Agricultural Production Systems | W+ | 2 credits | 2G | R. Huber |
363-0537-00L | Resource and Environmental Economics | W+ | 3 credits | 2G | L. Bretschger |
752-2120-00L | Consumer Behaviour I | W | 2 credits | 2V | M. Siegrist,
A. Bearth,
B. S. Sütterlin |
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Plant Sciences |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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751-3700-00L | Plant Ecophysiology | O | 2 credits | 2V | N. Buchmann,
A. Gessler,
M. Gharun,
A. Walter |
751-3401-00L | Plant Nutrition I | O | 2 credits | 2V | E. Frossard |
751-4108-00L | Innovation in Precision Agriculture Nur für Agrarwissenschaften BSc. Maximale Teilnehmerzahl: 16. Ein Motivationsschreiben muss nach der ersten Veranstaltung (Montag 24.9.2018) bis am Mittwoch 26.9.2018 an Eduardo Pérez ( eduardo.perez@usys.ethz.ch) geschickt werden. Die definitive Teilnahme an der Lehrveranstaltung wird den Studierenden am Freitag 28.9.2018 mitgeteilt. Die definitive Belegung wird anschliessend vom Studiensekretariat vorgenommen. | W+ | 3 credits | 2G | E. A. Pérez Torres,
A. Walter |
751-4504-00L | Plant Pathology I | W+ | 2 credits | 2G | B. McDonald |
751-4801-00L | System-Oriented Management of Herbivore Insects I | W+ | 2 credits | 2G | D. Mazzi |
751-5003-00L | Sustainable Agroecosystems II | W+ | 2 credits | 2V | J. Six,
M. Hartmann,
A. Hofmann |
751-4201-00L | Horticulture I Die LE Hortikultur I findet im HS18 zum letzten Mal statt. Die LE Hortikultur II wird im FS19 nicht mehr angeboten. | W | 2 credits | 2V | C. Carlen,
A. Bühlmann,
A. Näf,
J.‑L. Spring |
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Animal Sciences |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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751-6101-00L | Anatomy and Physiology of Man and Animals I | O | 2 credits | 2V | M. C. Härdi-Landerer,
S. E. Ulbrich |
751-7501-00L | Animal Housing and Behaviour | O | 1 credit | 1V | E. Mandel,
R. Mandel |
751-7101-00L | Applied Animal Nutrition | W+ | 2 credits | 2G | S. Müller,
G. Bee,
M. A. Boessinger,
F. Leiber,
F. Sutter |
751-7103-00L | Animal Feed and Feeding of Ruminant | W+ | 2 credits | 2V | M. A. Boessinger |
751-6121-00L | Regulatory Physiology | W+ | 2 credits | 2V | S. E. Ulbrich,
M. C. Härdi-Landerer,
S. Thanner |
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Methods |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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751-0441-00L | Scientific Analysis and Presentation of Data | O | 2 credits | 2G | W. Eugster |
751-1010-00L | Introduction to Scientific Methods Part II: Scientific Writing | O | 2 credits | 4G | R. Kölliker,
M. Barthel,
P. C. Brunner,
A. K. Gilgen,
M. C. Härdi-Landerer,
J. Helfenstein,
A. Hofmann,
A. Oberson Dräyer,
E. A. Pérez Torres,
B. Studer,
D. J. Wüpper |
751-0206-00L | Applied Laboratory Techniques in Agricultural Sciences The course is compulsory for students in 5th semester BSc Agricultural Sciences. | O | 4 credits | 4P | G. Broggini,
N. Buchmann,
K. Giller,
M. Hartmann,
B. McDonald,
S. Neuenschwander,
M. Saenz de Juano Ribes,
B. Studer,
A. Walter |
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Optional courses |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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751-0903-00L | Microeconomics of the Agriculture and Food Sector | W | 2 credits | 2V | T. Dalhaus |
751-0401-00L | Optimization of Agricultural Production Systems | W | 2 credits | 2G | R. Huber |
363-0537-00L | Resource and Environmental Economics | W | 3 credits | 2G | L. Bretschger |
752-2120-00L | Consumer Behaviour I | W | 2 credits | 2V | M. Siegrist,
A. Bearth,
B. S. Sütterlin |
751-4108-00L | Innovation in Precision Agriculture Nur für Agrarwissenschaften BSc. Maximale Teilnehmerzahl: 16. Ein Motivationsschreiben muss nach der ersten Veranstaltung (Montag 24.9.2018) bis am Mittwoch 26.9.2018 an Eduardo Pérez ( eduardo.perez@usys.ethz.ch) geschickt werden. Die definitive Teilnahme an der Lehrveranstaltung wird den Studierenden am Freitag 28.9.2018 mitgeteilt. Die definitive Belegung wird anschliessend vom Studiensekretariat vorgenommen. | W | 3 credits | 2G | E. A. Pérez Torres,
A. Walter |
751-4504-00L | Plant Pathology I | W | 2 credits | 2G | B. McDonald |
751-4801-00L | System-Oriented Management of Herbivore Insects I | W | 2 credits | 2G | D. Mazzi |
751-5003-00L | Sustainable Agroecosystems II | W | 2 credits | 2V | J. Six,
M. Hartmann,
A. Hofmann |
751-4201-00L | Horticulture I Die LE Hortikultur I findet im HS18 zum letzten Mal statt. Die LE Hortikultur II wird im FS19 nicht mehr angeboten. | W | 2 credits | 2V | C. Carlen,
A. Bühlmann,
A. Näf,
J.‑L. Spring |
751-7101-00L | Applied Animal Nutrition | W | 2 credits | 2G | S. Müller,
G. Bee,
M. A. Boessinger,
F. Leiber,
F. Sutter |
751-7103-00L | Animal Feed and Feeding of Ruminant | W | 2 credits | 2V | M. A. Boessinger |
751-6121-00L | Regulatory Physiology | W | 2 credits | 2V | S. E. Ulbrich,
M. C. Härdi-Landerer,
S. Thanner |
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Bachelor's Thesis |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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751-1020-10L | Bachelor's Thesis Only for Agricultural Sciences BSc, Programme Regulations 2016. | O | 14 credits | 30D | Lecturers |