Suchergebnis: Lerneinheiten im Frühjahrssemester 2020

Lebensmittelwissenschaft Master Information
Ergänzung
Food Biotechnology
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-5102-00LFood Fermentation BiotechnologyW3 KP2VC. Lacroix, F. Constancias, M. Stevens
752-5106-00LFleischtechnologie Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Maximale Teilnehmerzahl: 40

Der Kurs wird durchgeführt, wenn sich mindestens 25 Personen einschreiben.

Voraussetzung: erfolgte Teilnahme an der Lerneinheit "Qualität tierischer Produkte" (751-7800-00L im FS).
W1 KP1GM. Kreuzer, A. Kilchör
751-7800-00LQualität tierischer Produkte Information W2 KP2GM. Kreuzer, K. Giller, M. Terranova
Food Chemistry
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-1022-00LSelected Topics in Food ChemistryW3 KP2GM. Erzinger, S. Boulos
752-2310-00LPhysical Characterization of FoodW3 KP2VP. A. Fischer, R. Mezzenga
Food Microbiology
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-1202-00LLebensmittelsicherheit und QualitätsmanagementW3 KP2GT. Gude
752-3024-00LHygienic DesignW2 KP2GJ. Hofmann
752-4010-00LProblems and Solutions in Food Microbiology Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Number of participants limited to 28.

Prerequisites: It is essential to have a basic knowledge in General Microbiology and Food Microbiology. If students have not taken appropriate courses, it is strongly recommended to consult with the lecturer before attending this seminar.
W3 KP1GM. Loessner, J. Klumpp, M. Schmelcher
Food Process Design
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-3022-00LPlanung von LebensmittelbetriebenW3 KP2GP.  Beck, S. Padar
752-3024-00LHygienic DesignW2 KP2GJ. Hofmann
752-3104-00LFood Rheology IIW3 KP2GP. A. Fischer
389-5000-00LComputational Fluid Dynamics for Non-Newtonian Flows Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Findet dieses Semester nicht statt.
W3 KP2GE. J. Windhab
751-5500-00LSimulations and Sensors in Agri-Food Supply ChainsW3 KP2GT. Defraeye
Food Sensory Science and Consumer Behaviour
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-2123-00LRisk Awareness, Risk Acceptance and TrustW3 KP2VM. Siegrist
752-2102-00LSelected Topics in Food Sensory Science Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Maximale Teilnehmerzahl: 20
W3 KP2VJ. Nuessli Guth
752-2110-00LMultivariate Statistical Analysis Belegung eingeschränkt - Details anzeigen W3 KP2VC. Hartmann, A. Bearth
752-6302-00LPhysiology of Eating Information W3 KP2VW. Langhans
Public Health Nutrition
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-6102-00LThe Role of Food and Nutrition for Disease PreventionW3 KP2VJ. Baumgartner, M. Andersson
752-6104-00LNutrition for Health and DevelopmentW2 KP2VM. B. Zimmermann
752-6202-00LNutrition Case StudiesW2 KP2GJ. Baumgartner
752-6201-00LResearch Methodology in NutritionW+3 KP2VI. Herter-Aeberli
Safety and Quality in Agri-Food Chain
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
751-1000-00LInterdisziplinäre Projektarbeit Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Nur für Master-Studierenden Agrar- und Lebensmittelwissenschaften.

Voraussetzung: abgeschlossenes Bachelorstudium!
W4 KP3UB. Dorn, C. Hartmann, M. Schuppler, A. Walter, H. Adelmann, J. Baumgartner, U. Brändle, T. Dalhaus, M. Erzinger, I. Gangnat, A. K. Gilgen, A. Grahofer, A. Hofmann, G. Kaufmann, M. Kreuzer, M. M. Nay, C. E. Pohl, M. Wiggenhauser
751-3402-00LPflanzenernährung II - Integriertes Nährstoffmanagement Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Nur für Studierenden BSc/MSc Agrar-, MSc Umweltnatur- und MSc Lebensmittelwissenschaften.
Maximale Teilnehmerzahl: 40
W2 KP2VA. Oberson Dräyer
751-4902-00LModern Pesticides - Mode of Action, Residues and Environmental FateW2 KP2VT. Poiger, M. E. Balmer, I. J. Bürge
752-2302-00LMilk Science Information W1 KP1VJ. Berard, C. Lacroix
752-3024-00LHygienic DesignW2 KP2GJ. Hofmann
752-4010-00LProblems and Solutions in Food Microbiology Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Number of participants limited to 28.

Prerequisites: It is essential to have a basic knowledge in General Microbiology and Food Microbiology. If students have not taken appropriate courses, it is strongly recommended to consult with the lecturer before attending this seminar.
W3 KP1GM. Loessner, J. Klumpp, M. Schmelcher
752-5106-00LFleischtechnologie Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Maximale Teilnehmerzahl: 40

Der Kurs wird durchgeführt, wenn sich mindestens 25 Personen einschreiben.

Voraussetzung: erfolgte Teilnahme an der Lerneinheit "Qualität tierischer Produkte" (751-7800-00L im FS).
W1 KP1GM. Kreuzer, A. Kilchör
752-1202-00LLebensmittelsicherheit und QualitätsmanagementW3 KP2GT. Gude
751-7800-00LQualität tierischer Produkte Information W2 KP2GM. Kreuzer, K. Giller, M. Terranova
751-0021-01LWorld Food System Summer School (FS) Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Findet dieses Semester nicht statt.
Only a strictly limited number of places are available for ETH students in this program.

Participation in this course is based on a competitive application process, only selected students can participate. Details of the application process are available at http://www.worldfoodsystem.ethz.ch/education/summer-schools.html
W Dr4 KP6PN. Buchmann
751-4204-01LHorticultural Science: Case Studies Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Maximale Teilnehmerzahl: 20
W2 KP2GL. Bertschinger, A. Bühlmann, C. Carlen, M. Lutz, A. Näf
751-1555-00LEmpirical Agricultural EconomicsW3 KP2GD. J. Wüpper, T. Dalhaus
751-5500-00LSimulations and Sensors in Agri-Food Supply ChainsW3 KP2GT. Defraeye
Food Physics
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-3104-00LFood Rheology IIW3 KP2GP. A. Fischer
752-2310-00LPhysical Characterization of FoodW3 KP2VP. A. Fischer, R. Mezzenga
752-3102-00LProcess-Microstructure-Property RelationshipsW3 KP2GE. J. Windhab, P. Braun, A. M. Kratzer, M. Michel
Food Toxicology
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-1300-01LFood Toxicology Information W+2 KP1VS. J. Sturla, N. Antczak
752-2123-00LRisk Awareness, Risk Acceptance and TrustW3 KP2VM. Siegrist
701-0998-00LEnvironmental and Human Health Risk Assessment of ChemicalsW3 KP2GM. Scheringer, B. Escher
701-1312-00LAdvanced EcotoxicologyW3 KP2VR. Eggen, E. Janssen, K. Schirmer, M. Suter
Wahlfächer
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-0006-00LColloquium in Food and Nutrition Science
Findet dieses Semester nicht statt.
W1 KP2KS. J. Sturla
751-7800-00LQualität tierischer Produkte Information W2 KP2GM. Kreuzer, K. Giller, M. Terranova
389-5000-00LComputational Fluid Dynamics for Non-Newtonian Flows Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Findet dieses Semester nicht statt.
W3 KP2GE. J. Windhab
752-7511-00LFood Innovation Lab Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Number of participants limited to 30 (based on applications).
No prerequisites. The course is open to Bachelor, Masters and PhD students from all disciplines.

Students interested in the lecture have to apply by submitting a motivation letter as well as a CV.
Detailed information about the program as well as the application link can be found on
https://fpe.ethz.ch/foodinnovation.html

Enrollment will be done upon admission to the course
W Dr3 KP7VL. Rejman, J. Wemmer