Suchergebnis: Lerneinheiten im Frühjahrssemester 2020
Lebensmittelwissenschaft Master ![]() | ||||||
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
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752-5102-00L | Food Fermentation Biotechnology | W | 3 KP | 2V | C. Lacroix, F. Constancias, M. Stevens | |
752-5106-00L | Fleischtechnologie ![]() Maximale Teilnehmerzahl: 40 Der Kurs wird durchgeführt, wenn sich mindestens 25 Personen einschreiben. Voraussetzung: erfolgte Teilnahme an der Lerneinheit "Qualität tierischer Produkte" (751-7800-00L im FS). | W | 1 KP | 1G | M. Kreuzer, A. Kilchör | |
751-7800-00L | Qualität tierischer Produkte ![]() | W | 2 KP | 2G | M. Kreuzer, K. Giller, M. Terranova | |
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
752-1022-00L | Selected Topics in Food Chemistry | W | 3 KP | 2G | M. Erzinger, S. Boulos | |
752-2310-00L | Physical Characterization of Food | W | 3 KP | 2V | P. A. Fischer, R. Mezzenga | |
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
752-1202-00L | Lebensmittelsicherheit und Qualitätsmanagement | W | 3 KP | 2G | T. Gude | |
752-3024-00L | Hygienic Design | W | 2 KP | 2G | J. Hofmann | |
752-4010-00L | Problems and Solutions in Food Microbiology ![]() Number of participants limited to 28. Prerequisites: It is essential to have a basic knowledge in General Microbiology and Food Microbiology. If students have not taken appropriate courses, it is strongly recommended to consult with the lecturer before attending this seminar. | W | 3 KP | 1G | M. Loessner, J. Klumpp, M. Schmelcher | |
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
752-3022-00L | Planung von Lebensmittelbetrieben | W | 3 KP | 2G | P. Beck, S. Padar | |
752-3024-00L | Hygienic Design | W | 2 KP | 2G | J. Hofmann | |
752-3104-00L | Food Rheology II | W | 3 KP | 2G | P. A. Fischer | |
389-5000-00L | Computational Fluid Dynamics for Non-Newtonian Flows ![]() Findet dieses Semester nicht statt. | W | 3 KP | 2G | E. J. Windhab | |
751-5500-00L | Simulations and Sensors in Agri-Food Supply Chains | W | 3 KP | 2G | T. Defraeye | |
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
752-2123-00L | Risk Awareness, Risk Acceptance and Trust | W | 3 KP | 2V | M. Siegrist | |
752-2102-00L | Selected Topics in Food Sensory Science ![]() Maximale Teilnehmerzahl: 20 | W | 3 KP | 2V | J. Nuessli Guth | |
752-2110-00L | Multivariate Statistical Analysis ![]() | W | 3 KP | 2V | C. Hartmann, A. Bearth | |
752-6302-00L | Physiology of Eating ![]() | W | 3 KP | 2V | W. Langhans | |
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
752-6102-00L | The Role of Food and Nutrition for Disease Prevention | W | 3 KP | 2V | J. Baumgartner, M. Andersson | |
752-6104-00L | Nutrition for Health and Development | W | 2 KP | 2V | M. B. Zimmermann | |
752-6202-00L | Nutrition Case Studies | W | 2 KP | 2G | J. Baumgartner | |
752-6201-00L | Research Methodology in Nutrition | W+ | 3 KP | 2V | I. Herter-Aeberli | |
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
751-1000-00L | Interdisziplinäre Projektarbeit ![]() Nur für Master-Studierenden Agrar- und Lebensmittelwissenschaften. Voraussetzung: abgeschlossenes Bachelorstudium! | W | 4 KP | 3U | B. Dorn, C. Hartmann, M. Schuppler, A. Walter, H. Adelmann, J. Baumgartner, U. Brändle, T. Dalhaus, M. Erzinger, I. Gangnat, A. K. Gilgen, A. Grahofer, A. Hofmann, G. Kaufmann, M. Kreuzer, M. M. Nay, C. E. Pohl, M. Wiggenhauser | |
751-3402-00L | Pflanzenernährung II - Integriertes Nährstoffmanagement ![]() Nur für Studierenden BSc/MSc Agrar-, MSc Umweltnatur- und MSc Lebensmittelwissenschaften. Maximale Teilnehmerzahl: 40 | W | 2 KP | 2V | A. Oberson Dräyer | |
751-4902-00L | Modern Pesticides - Mode of Action, Residues and Environmental Fate | W | 2 KP | 2V | T. Poiger, M. E. Balmer, I. J. Bürge | |
752-2302-00L | Milk Science ![]() | W | 1 KP | 1V | J. Berard, C. Lacroix | |
752-3024-00L | Hygienic Design | W | 2 KP | 2G | J. Hofmann | |
752-4010-00L | Problems and Solutions in Food Microbiology ![]() Number of participants limited to 28. Prerequisites: It is essential to have a basic knowledge in General Microbiology and Food Microbiology. If students have not taken appropriate courses, it is strongly recommended to consult with the lecturer before attending this seminar. | W | 3 KP | 1G | M. Loessner, J. Klumpp, M. Schmelcher | |
752-5106-00L | Fleischtechnologie ![]() Maximale Teilnehmerzahl: 40 Der Kurs wird durchgeführt, wenn sich mindestens 25 Personen einschreiben. Voraussetzung: erfolgte Teilnahme an der Lerneinheit "Qualität tierischer Produkte" (751-7800-00L im FS). | W | 1 KP | 1G | M. Kreuzer, A. Kilchör | |
752-1202-00L | Lebensmittelsicherheit und Qualitätsmanagement | W | 3 KP | 2G | T. Gude | |
751-7800-00L | Qualität tierischer Produkte ![]() | W | 2 KP | 2G | M. Kreuzer, K. Giller, M. Terranova | |
751-0021-01L | World Food System Summer School (FS) ![]() Findet dieses Semester nicht statt. Only a strictly limited number of places are available for ETH students in this program. Participation in this course is based on a competitive application process, only selected students can participate. Details of the application process are available at http://www.worldfoodsystem.ethz.ch/education/summer-schools.html | W Dr | 4 KP | 6P | N. Buchmann | |
751-4204-01L | Horticultural Science: Case Studies ![]() Maximale Teilnehmerzahl: 20 | W | 2 KP | 2G | L. Bertschinger, A. Bühlmann, C. Carlen, M. Lutz, A. Näf | |
751-1555-00L | Empirical Agricultural Economics | W | 3 KP | 2G | D. J. Wüpper, T. Dalhaus | |
751-5500-00L | Simulations and Sensors in Agri-Food Supply Chains | W | 3 KP | 2G | T. Defraeye | |
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
752-3104-00L | Food Rheology II | W | 3 KP | 2G | P. A. Fischer | |
752-2310-00L | Physical Characterization of Food | W | 3 KP | 2V | P. A. Fischer, R. Mezzenga | |
752-3102-00L | Process-Microstructure-Property Relationships | W | 3 KP | 2G | E. J. Windhab, P. Braun, A. M. Kratzer, M. Michel | |
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
752-1300-01L | Food Toxicology ![]() | W+ | 2 KP | 1V | S. J. Sturla, N. Antczak | |
752-2123-00L | Risk Awareness, Risk Acceptance and Trust | W | 3 KP | 2V | M. Siegrist | |
701-0998-00L | Environmental and Human Health Risk Assessment of Chemicals | W | 3 KP | 2G | M. Scheringer, B. Escher | |
701-1312-00L | Advanced Ecotoxicology | W | 3 KP | 2V | R. Eggen, E. Janssen, K. Schirmer, M. Suter | |
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Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende | |
752-0006-00L | Colloquium in Food and Nutrition Science Findet dieses Semester nicht statt. | W | 1 KP | 2K | S. J. Sturla | |
751-7800-00L | Qualität tierischer Produkte ![]() | W | 2 KP | 2G | M. Kreuzer, K. Giller, M. Terranova | |
389-5000-00L | Computational Fluid Dynamics for Non-Newtonian Flows ![]() Findet dieses Semester nicht statt. | W | 3 KP | 2G | E. J. Windhab | |
752-7511-00L | Food Innovation Lab ![]() Number of participants limited to 30 (based on applications). No prerequisites. The course is open to Bachelor, Masters and PhD students from all disciplines. Students interested in the lecture have to apply by submitting a motivation letter as well as a CV. Detailed information about the program as well as the application link can be found on https://fpe.ethz.ch/foodinnovation.html Enrollment will be done upon admission to the course | W Dr | 3 KP | 7V | L. Rejman, J. Wemmer |