Agrarwissenschaften Master |
Vertiefung Tierwissenschaften |
Disziplinäre Kompetenzbereiche |
LivestockSystems |
Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende |
---|
751-6502-00L | Ruminant Science (FS) | W+ | 4 KP | 4G | M. Kreuzer,
A. Grahofer,
R. Mandel,
S. Neuenschwander |
751-6602-00L | Pig Science (FS) | W+ | 2 KP | 2G | S. E. Ulbrich,
G. Bee,
S. Goumon,
S. Neuenschwander |
751-6802-00L | Geflügelwissenschaften | W+ | 2 KP | 1G | S. Müller,
R. Zweifel |
|
Livestock Biology |
Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende |
---|
751-6122-00L | Physiology of Lactation | W+ | 3 KP | 3G | S. E. Ulbrich,
R. Bruckmaier |
751-6124-00L | Wildlife Ecophysiology and Epidemiology | W+ | 2 KP | 2G | B. Drews |
751-7406-00L | Current Problems of Herd Health and Management | W+ | 1 KP | 1S | A. Grahofer |
752-2302-00L | Milk Science | W+ | 1 KP | 1V | J. Berard,
C. Lacroix |
752-5106-00L | Fleischtechnologie Maximale Teilnehmerzahl: 40
Voraussetzung: erfolgte Teilnahme an der Lerneinheit "Qualität tierischer Produkte" (751-7800-00L im FS). | W+ | 1 KP | 1G | M. Kreuzer,
W.‑D. Henkel |
|
Livestock Genetics |
Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende |
---|
751-6212-00L | Angewandte Zuchtwertschätzung für Nutztiere | W+ | 1 KP | 1G | P. von Rohr |
751-6244-00L | Genomic Animal Breeding | W+ | 3 KP | 3G | H. Pausch |
|
Methodische Kompetenzbereiche |
Methods for Scientific Research |
Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende |
---|
751-7512-00L | Praktikum angewandte Ethologie | W+ | 2 KP | 3G | S. Goumon |
751-7602-00L | Angewandte statistische Methoden in den Nutztierwissenschaften | W+ | 1 KP | 1V | P. von Rohr |
|
Project Management for Scientific Research |
Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende |
---|
751-1000-00L | Interdisziplinäre Projektarbeit Nur für Master-Studierenden Agrar- und Lebensmittelwissenschaften.
Voraussetzung: abgeschlossenes Bachelorstudium! | W+ | 4 KP | 3U | B. Dorn,
E. Frossard,
C. Hartmann,
M. Schuppler,
H. Adelmann,
J. Baumgartner,
E. Buff Keller,
T. Dalhaus,
M. Erzinger,
A. K. Gilgen,
A. Grahofer,
R. Hüppi,
G. Kaufmann,
M. Kreuzer,
J. Nuessli Guth,
L. Nyström,
H. Pausch,
M. Siegrist,
A. Walter |
701-1502-00L | Transdisciplinary Case Study Number of participants limited to 25. Students have to apply for this course by sending a two-page motivation letter (why are you interested? what do you want to learn? what can you contribute?) to Link and Link (latest by January 31, 2019). Important: for students in Agricultural Sciences, the case study can replace the compulsory course 751-1000-00L Interdisciplinary Project Work! | W | 7 KP | 15P | M. Stauffacher,
P. Krütli |
751-6003-00L | Training Course in Research Groups (Large) | W+ | 6 KP | 13P | M. Kreuzer,
R. Mandel,
E. Mandel,
S. Neuenschwander,
H. Pausch,
S. E. Ulbrich |
751-6003-01L | Training Course in Research Groups (Small) | W+ | 3 KP | 6P | M. Kreuzer,
R. Mandel,
E. Mandel,
S. Neuenschwander,
H. Pausch,
S. E. Ulbrich |
|
Vertiefung Pflanzenwissenschaften |
Disziplinäre Kompetenzbereiche |
Agronomy and Plant Breeding |
Nummer | Titel | Typ | ECTS | Umfang | Dozierende |
---|
751-4106-00L | Crop Phenotyping | W+ | 4 KP | 4G | A. Hund,
H. Aasen,
J. Leipner,
F. Liebisch,
A. Walter |
751-4204-01L | Horticultural Science: Case Studies (FS) Maximale Teilnehmerzahl: 20 | W+ | 2 KP | 2G | L. Bertschinger,
C. Carlen,
M. Lutz |
751-4704-00L | Weed Science II | W+ | 2 KP | 2G | B. Streit,
N. Delabays,
U. J. Haas |
751-3606-00L | Molecular Plant Breeding | W+ | 3 KP | 2G | B. Studer,
C. Grieder,
A. Hund,
R. Kölliker |