Suchergebnis: Lehrveranstaltungen im Herbstsemester 2017

Lebensmittelwissenschaft Master Information
Ergänzung
Food Biotechnology
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-5105-00LBiotechnology of Alcoholic Beverage Production Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Maximale Teilnehmerzahl: 60
W+2 KP2V
752-5105-00 VBiotechnology of Alcoholic Beverage Production2 Std.
Fr13:15-15:00LFV E 41 »
R. Mira de Orduna Heidinger, A. Bühlmann, S. Schönenberg
752-5111-00LGene Technology in FoodsW3 KP2V
752-5111-00 VGene Technology in Foods2 Std.
Do15:15-17:00CHN E 46 »
L. Meile
752-5103-00LFunctional Microorganisms in Foods Belegung eingeschränkt - Details anzeigen W3 KP2G
752-5103-00 GFunctional Microorganisms in Foods Für Fachstudierende und Hörer/-innen ist eine Spezialbewilligung der Dozierenden notwendig.
Durchführung im LFV B42.2 nach speziellem Programm.
2 Std.
Mi13:15-15:00LFV B 42.2 »
13:15-15:00LFV E 41 »
27.09.13:15-15:00LFO C 13 »
06.12.15:15-17:00LFV B 42.1 »
15:15-17:00LFV B 42.2 »
13.12.15:15-17:00LFV B 42.1 »
15:15-17:00LFV B 42.2 »
C. Lacroix, A. Geirnaert, L. Meile, C. Schwab
Food Chemistry
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-1021-00LFood EnzymologyW+3 KP2G
752-1021-00 GFood Enzymology2 Std.
Di13:15-15:00LFV E 41 »
22.12.15:15-17:00LFO C 13 »
L. Nyström
529-0041-00LModerne Massenspektroskopie, gekoppelte Analysenmethoden, ChemometrieW6 KP3G
529-0041-00 GModerne Massenspektroskopie, gekoppelte Analysenmethoden, Chemometrie3 Std.
Mo08:45-10:30HCI H 2.1 »
Mi11:45-12:30HCI H 2.1 »
R. Zenobi, M. Badertscher, B. Hattendorf
Food Microbiology
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-4009-00LMolecular Biology of Foodborne PathogensW+3 KP2V
752-4009-00 VMolecular Biology of Foodborne Pathogens2 Std.
Do10:15-12:00LFO C 13 »
M. Loessner, M. Schuppler
752-5103-00LFunctional Microorganisms in Foods Belegung eingeschränkt - Details anzeigen W3 KP2G
752-5103-00 GFunctional Microorganisms in Foods Für Fachstudierende und Hörer/-innen ist eine Spezialbewilligung der Dozierenden notwendig.
Durchführung im LFV B42.2 nach speziellem Programm.
2 Std.
Mi13:15-15:00LFV B 42.2 »
13:15-15:00LFV E 41 »
27.09.13:15-15:00LFO C 13 »
06.12.15:15-17:00LFV B 42.1 »
15:15-17:00LFV B 42.2 »
13.12.15:15-17:00LFV B 42.1 »
15:15-17:00LFV B 42.2 »
C. Lacroix, A. Geirnaert, L. Meile, C. Schwab
Food Process Design
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-3021-00LFood Process Design and OptimizationW+4 KP2G
752-3021-00 GFood Process Design and Optimization2 Std.
Mi08:15-10:00LFW E 13 »
05.12.15:15-17:00HG F 3 »
E. J. Windhab
752-3023-00LProcess Measurements and AutomationW3 KP2G
752-3023-00 GProcess Measurements and Automation2 Std.
Do08:15-10:00CLA E 4 »
11.12.15:15-17:00HG E 23 »
E. J. Windhab
Food Sensory Science and Consumer Behaviour
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-2122-00LFood and Consumer BehaviourW2 KP2V
752-2122-00 VFood and Consumer Behaviour2 Std.
Mo10:15-12:00LFW B 1 »
02.10.10:15-12:00LFO C 13 »
18.12.10:15-12:00ML H 37.1 »
M. Siegrist, C. Hartmann
Public Health Nutrition
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-6101-00LDietary Etiologies of Chronic DiseaseW+3 KP2V
752-6101-00 VDietary Etiologies of Chronic Disease2 Std.
Do08:15-10:00CAB G 11 »
M. B. Zimmermann
752-6105-00LEpidemiology and Prevention
Information für UZH Studierende:
Die Lerneinheit kann nur an der ETH belegt werden. Die Belegung des Moduls CS16_101 an der UZH ist nicht möglich.

Beachten Sie die Einschreibungstermine an der ETH für UZH Studierende: Link
W+3 KP2V
752-6105-00 VEpidemiology and Prevention
**gemeinsam mit der Universität Zürich**
2 Std.
Mi10:15-12:00LFO C 13 »
M. Puhan, R. Heusser
Safety and Quality in Agri-Food Chain
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-2122-00LFood and Consumer BehaviourW2 KP2V
752-2122-00 VFood and Consumer Behaviour2 Std.
Mo10:15-12:00LFW B 1 »
02.10.10:15-12:00LFO C 13 »
18.12.10:15-12:00ML H 37.1 »
M. Siegrist, C. Hartmann
752-2307-00LNutritional Aspects of Food Composition and Processing Information W+3 KP2V
752-2307-00 VNutritional Aspects of Food Composition and Processing2 Std.
Mi08:15-10:00LFW C 5 »
B. E. Baumer, J. M. Sych
751-4203-00LHorticultural Science: Case Studies (HS) Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Maximale Teilnehmerzahl: 24
W2 KP2G
751-4203-00 GHorticultural Science: Case Studies (HS)2 Std.
Do13:15-15:00LFW C 4 »
L. Bertschinger, J. Rösti, V. J. U. Zufferey
751-6001-00LForum: Livestock in the World Food SystemW2 KP1S
751-6001-00 SForum: Livestock in the World Food System
Durchführung gemäss speziellem Programm.
1 Std.
Mi08:15-10:00LFW C 1 »
M. Kreuzer, S. M. Bernal Ulloa, R. Mandel, E. Mandel, S. Neuenschwander
752-5111-00LGene Technology in FoodsW3 KP2V
752-5111-00 VGene Technology in Foods2 Std.
Do15:15-17:00CHN E 46 »
L. Meile
751-0021-00LWorld Food System Summer School (HS) Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Please note: A strictly limited number of places are available in this program. Participation is based on selection through a competitive application process, which is also open to students outside of ETH Zurich. Details of the application process are available at http://www.worldfoodsystem.ethz.ch/education/summer-schools.html

It is necessary to apply and be selected in order to participate in this course. This also applies to ETH Zurich applicants, they will go through a competitive selection process and are not guaranteed a place simply by signing up for the course.

Further information available: http://www.worldfoodsystem.ethz.ch/education/summer-schools/upcoming.html
W Dr4 KP6P
751-0021-00 PWorld Food System Summer School
Bewilligung der Dozierenden für alle Studierenden notwendig.
The course will take place between 27 January - 10 February 2018. Location for the course is Cote d'Ivoire, West Africa
84s Std.M. Grant
Food Physics
NummerTitelTypECTSUmfangDozierende
752-3103-00LFood Rheology IW+3 KP2V
752-3103-00 VFood Rheology I2 Std.
Di08:15-10:00LFO C 13 »
P. A. Fischer
752-2314-00LPhysics of Food ColloidsW+3 KP2V
752-2314-00 VPhysics of Food Colloids2 Std.
Di10:15-12:00LFV B 42.2 »
P. A. Fischer, R. Mezzenga
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