752-6101-00L  Dietary Etiologies of Chronic Disease

SemesterHerbstsemester 2022
DozierendeM. B. Zimmermann
Periodizitätjährlich wiederkehrende Veranstaltung
LehrspracheEnglisch



Lehrveranstaltungen

NummerTitelUmfangDozierende
752-6101-00 VDietary Etiologies of Chronic Disease2 Std.
Do08:15-10:00CAB G 11 »
M. B. Zimmermann

Katalogdaten

KurzbeschreibungTo have the student gain understanding of the links between the diet and the etiology and progression of chronic diseases, including diabetes, gastrointestinal diseases, kidney disease, cardiovascular disease, arthritis and food allergies.
LernzielTo examine and understand the protective effect of foods and food ingredients in the maintenance of health and the prevention of chronic disease, as well as the progression of complications of the chronic diseases.
InhaltThe course evaluates food and food ingredients in relation to primary and secondary prevention of chronic diseases including diabetes, gastrointestinal diseases, kidney disease, cardiovascular disease, arthritis and food allergies.
SkriptThere is no script. Powerpoint presentations will be made available on-line to students.
LiteraturTo be provided by the individual lecturers, at their discretion.
Voraussetzungen / BesonderesNo compulsory prerequisites, but prior completion of the courses "Introduction to Nutritional Science" and "Advanced Topics in Nutritional Science" is strongly advised.

Leistungskontrolle

Information zur Leistungskontrolle (gültig bis die Lerneinheit neu gelesen wird)
Leistungskontrolle als Semesterkurs
ECTS Kreditpunkte3 KP
PrüfendeM. B. Zimmermann
FormSemesterendprüfung
PrüfungsspracheEnglisch
RepetitionEs wird ein Repetitionstermin in den ersten zwei Wochen des unmittelbar nachfolgenden Semesters angeboten.
Prüfungsmodusschriftlich 90 Minuten
Hilfsmittel schriftlichkeine
Online-PrüfungDie Prüfung kann am Computer stattfinden.

Lernmaterialien

Keine öffentlichen Lernmaterialien verfügbar.
Es werden nur die öffentlichen Lernmaterialien aufgeführt.

Gruppen

Keine Informationen zu Gruppen vorhanden.

Einschränkungen

Keine zusätzlichen Belegungseinschränkungen vorhanden.

Angeboten in

StudiengangBereichTyp
CAS in Nutrition for Disease Prevention and HealthDisziplinäre FächerWInformation
Gesundheitswissenschaften und Technologie MasterWahlfächer IWInformation
Gesundheitswissenschaften und Technologie MasterWahlfächerWInformation
Gesundheitswissenschaften und Technologie MasterModul: Ernährung und GesundheitWInformation
Lebensmittelwissenschaften MasterDisziplinäre FächerW+Information
Lebensmittelwissenschaften MasterModul Nutrition and HealthWInformation
Lebensmittelwissenschaften MasterPublic Health NutritionW+Information
MAS in Ernährung und GesundheitDisziplinäre FächerWInformation
Pharmazeutische Wissenschaften BachelorKompensationsfächerWInformation
Pharmazeutische Wissenschaften BachelorWahlfächerWInformation
Umweltnaturwissenschaften MasterErnährung und GesundheitWInformation