752-4020-00L  Experimental Food Microbiology for Biologists

SemesterAutumn Semester 2021
LecturersM. Schuppler, M. Loessner, Y. Shen
Periodicityyearly recurring course
Language of instructionGerman
CommentNumber of participants limited to 12

Prerequisites: It is recommended to attend the course Lebensmittel-Mikrobiologie (752-4005-00L) as a preparation.
The course can only be booked via the Biology Student secretariat

General safety regulations for all block courses:
-Whenever possible the distance rules have to be respected
-All students have to wear masks throughout the course. Please keep reserve masks ready. Surgical masks (IIR) or medical grade masks (FFP2) without a valve are permitted. Community masks (fabric masks) are not allowed.
-The installation and activation of the Swiss Covid-App is highly encouraged
-Any additional rules for individual courses have to be respected
-Students showing any COVID-19 symptoms are not allowed to enter ETH buildings and have to inform the course responsible.


Performance assessment information (valid until the course unit is held again)
Performance assessment as a semester course
ECTS credits6 credits
ExaminersM. Schuppler, M. Loessner, Y. Shen
Typegraded semester performance
Language of examinationGerman
RepetitionRepetition only possible after re-enrolling for the course unit.
Additional information on mode of examinationSchriftliche Prüfung am letzten Praktikumstag.

Es gilt eine 100%-ige Anwesenheitspflicht.
Abmeldung: Wenn Sie sich von einem Kurs, der Ihnen zugeteilt wurde, aus zwingenden Gründen abmelden müssen, melden Sie sich spätestens vier Wochen vor Kursbeginn schriftlich beim Kursverantwortlichen ab, bei Kursen im 1. Viertel gilt eine Abmeldefrist von einer Woche. Zusätzlich muss auch das D-BIOL Studiensekretariat informiert werden (Email-CC an studies@biol.ethz.ch), damit die Belegung gelöscht wird. Ansonsten gilt der Kurs als "nicht-bestanden".