752-1302-00L  Advanced Topics in Toxicology

SemesterHerbstsemester 2020
DozierendeS. J. Sturla
Periodizitätjährlich wiederkehrende Veranstaltung
LehrspracheEnglisch
KommentarOnly for students who have previously taken "Special Topics in Food Toxicology" (752-1301-00L).



Lehrveranstaltungen

NummerTitelUmfangDozierende
752-1302-00 GAdvanced Topics in Toxicology
Bewilligung der Dozierenden für alle Studierenden notwendig.
2 Std.
Fr08:00-10:00ON LI NE »
S. J. Sturla

Katalogdaten

KurzbeschreibungJournal-club style course that involves student presentations of selected topics in Toxicology on the basis of current primary research and review papers.
LernzielThe goals are to stimulate student interest and provide advanced knowledge of current research in the interdisciplinary area of Food and Nutrition Toxicology and its related sciences. The student should develop skills in the critical evaluation of scientific literature, oral presentation and questioning, and understanding modern experimental techniques in Molecular Toxicology.
InhaltThe journal-club style course involves student presentations of recent publications. The primary focus is on chemical and biochemical aspects of selected topics in Toxicology. Participants are generally masters or PhD students in Food Sciences and related disciplines (i.e. Chemistry, Pharmaceutical Sciences, etc.), and strong knowledge of organic chemistry and biochemistry are prerequisite. Selected course topics change every semester.
Voraussetzungen / BesonderesParticipants are required to have completed previously "Special Topics in Toxicology" (752-1301-00L). Both courses are run concurrently every semester. It is only possible to register for one course at a time. Do not register for "Advanced Topics in Toxicology" until after you have completed "Special Topics in Toxicology"

Leistungskontrolle

Information zur Leistungskontrolle (gültig bis die Lerneinheit neu gelesen wird)
Leistungskontrolle als Semesterkurs
ECTS Kreditpunkte2 KP
PrüfendeS. J. Sturla
Formbenotete Semesterleistung
PrüfungsspracheEnglisch
RepetitionRepetition ohne erneute Belegung der Lerneinheit möglich.

Lernmaterialien

Keine öffentlichen Lernmaterialien verfügbar.
Es werden nur die öffentlichen Lernmaterialien aufgeführt.

Gruppen

Keine Informationen zu Gruppen vorhanden.

Einschränkungen

AllgemeinBewilligung der Dozierenden für alle Studierenden notwendig

Angeboten in

StudiengangBereichTyp
Lebensmittelwissenschaft MasterOptionale FächerWInformation
Lebensmittelwissenschaft MasterFood ToxicologyWInformation