752-6002-00L  Advanced Topics in Nutritional Science

SemesterFrühjahrssemester 2020
DozierendeM. B. Zimmermann, J. Rigutto, J. M. Sych, C. Wolfrum
Periodizitätjährlich wiederkehrende Veranstaltung
LehrspracheEnglisch



Lehrveranstaltungen

NummerTitelUmfangDozierende
752-6002-00 VAdvanced Topics in Nutritional Science2 Std.
Do10:00-12:00ER SA TZ »
10:15-12:00HG E 5 »
M. B. Zimmermann, J. Rigutto, J. M. Sych, C. Wolfrum

Katalogdaten

KurzbeschreibungThe course gives an introduction to selected topics relevant to nutrition science, such as dietary recommendations and nutrient requirements, undernutrition and overnutrition, special diets, as well as important micronutrients and other biologically active dietary components.
LernzielThe course gives a brief introduction into different areas of human nutrition. The learning objectives are improved student understanding of: 1) dietary recommendations and the nutrient requirements at different stages of the life cycle, including pregnancy and lactation, childhood and adolescence, adults and elderly; 2) the influence of undernutrition and overnutrition, as well as specific dietary patterns (e.g. vegetarianism, veganism, weight loss diets) on health; 3) the metabolism of specific nutrients (e.g. vitamins, minerals -especially iron- and biological active ingredients), their interactions and their effect on health.
SkriptThe teaching slides used in the lectures will be made available weekly on moodle.

Leistungskontrolle

Information zur Leistungskontrolle (gültig bis die Lerneinheit neu gelesen wird)
Leistungskontrolle als Semesterkurs
ECTS Kreditpunkte3 KP
PrüfendeM. B. Zimmermann, J. Rigutto, J. M. Sych, C. Wolfrum
FormSemesterendprüfung
PrüfungsspracheEnglisch
RepetitionEs wird ein Repetitionstermin in den ersten zwei Wochen des unmittelbar nachfolgenden Semesters angeboten.
Zusatzinformation zum PrüfungsmodusElectronic exam in computer room
Exam questions and answers in English and German
Digitale PrüfungDie Prüfung findet auf Geräten statt, die von der ETH Zürich zur Verfügung gestellt werden.

Lernmaterialien

 
HauptlinkMoodle Kurs
Es werden nur die öffentlichen Lernmaterialien aufgeführt.

Gruppen

Keine Informationen zu Gruppen vorhanden.

Einschränkungen

Keine zusätzlichen Belegungseinschränkungen vorhanden.

Angeboten in

StudiengangBereichTyp
Gesundheitswissenschaften und Technologie BachelorWahlfächerWInformation
Humanmedizin BachelorKompensationsfächerWInformation
Lebensmittelwissenschaften BachelorLebensmittelwissenschaftliche FächerW+Information
MAS in Ernährung und GesundheitDisziplinäre FächerW+Information
Pharmazeutische Wissenschaften BachelorKompensationsfächerWInformation