752-3004-00L  Food Process Engineering Laboratory Course

SemesterSpring Semester 2019
LecturersP. Braun
Periodicityyearly recurring course
Language of instructionGerman
CommentNumber of participants limited to 40

Prerequisite: Participation in the course Lebensmittel-Verfahrenstechnik I.


AbstractThe lab course will offer hands on experience in basic process unit operations, and deepen the knowledge from Food Process Engineering I-III, and apply it in practice.
Learning objectiveThe knowledge of the course food process engineering I, II and III can be used in practical work and experiments can be done without assistance.
ContentFocus of the lab course: filtration, agglomeration, drying, heat exchanger, dispersing, pumps, scale-up, refrigeration technique.
Lecture notesDie Skripte und Richtlinien werden online zur Verfügung gestellt und sind vor jedem Praktikum zu lesen und zu verstehen.
Prerequisites / NoticeDie Vorlesung Lebensmittel-Verfahrenstechnik I stellt eine Grundlage dar und muss vorher besucht worden sein. Lebensmittel-Verfahrenstechnik II und z.T. III werden empfohlen sind aber nicht zwingende Voraussetzung. Es sollte technisches und physikalisches Wissen aus anderen Vorlesungen mitgebracht werden.