752-2102-00L  Selected Topics in Food Sensory Science

SemesterFrühjahrssemester 2019
DozierendeJ. Nuessli Guth
Periodizitätjährlich wiederkehrende Veranstaltung
LehrspracheEnglisch
KommentarMaximale Teilnehmerzahl: 20



Lehrveranstaltungen

NummerTitelUmfangDozierende
752-2102-00 VSelected Topics in Food Sensory Science2 Std.
Mi15:15-17:00LFO C 13 »
J. Nuessli Guth

Katalogdaten

KurzbeschreibungExtension of the basics in Food Sensory Science with important topics such as Sensory Quality Control, Panel Performance and Sensory Methods for Consumer Tests. Detailed work on a selected topic with presentation and written report.
Lernziel- Overview on qualitative Sensory Methods for consumer tests
- Comparison of analytical sensory tests and qualitative methods
- Methods for Sensory quality control
- Evaluation of panel performance
- Small project on a specific topic (e.g. focus groups, comparison of scales, consumer tests) with report writing and presentation
SkriptHandouts distributed in class.
LiteraturInformation given in class.
Voraussetzungen / BesonderesBasic principles in Food Sensory Science are required, e.g. attendence of the lecture 'Lebensmittelsensorik' (752-2101-00 G) or similar.

Leistungskontrolle

Information zur Leistungskontrolle (gültig bis die Lerneinheit neu gelesen wird)
Leistungskontrolle als Semesterkurs
ECTS Kreditpunkte3 KP
PrüfendeJ. Nuessli Guth
Formbenotete Semesterleistung
PrüfungsspracheEnglisch
RepetitionRepetition ohne erneute Belegung der Lerneinheit möglich.

Lernmaterialien

Keine öffentlichen Lernmaterialien verfügbar.
Es werden nur die öffentlichen Lernmaterialien aufgeführt.

Gruppen

Keine Informationen zu Gruppen vorhanden.

Einschränkungen

PlätzeMaximal 20
VorrangDie Belegung der Lerneinheit ist bis 17.02.2019 nur durch die primäre Zielgruppe möglich
Primäre ZielgruppeLebensmittelwissenschaften MSc (763000)
WartelisteBis 24.02.2019

Angeboten in

StudiengangBereichTyp
Lebensmittelwissenschaft MasterOptionale FächerWInformation
Lebensmittelwissenschaft MasterOptionale FächerWInformation
Lebensmittelwissenschaft MasterFood Sensory Science and Consumer BehaviourWInformation