363-1028-00L  Entrepreneurial Leadership

SemesterHerbstsemester 2018
DozierendeC. P. Siegenthaler, M. Ambühl, P. Baschera, S. Brusoni, S. Herting, T. Netland
Periodizitätjährlich wiederkehrende Veranstaltung
LehrspracheEnglisch
KommentarLimited number of participants.

Students apply for this course via the official website (Link)
Once your application is confirmed, registration in myStudies is possible.



Lehrveranstaltungen

NummerTitelUmfangDozierende
363-1028-00 SEntrepreneurial Leadership Für Fachstudierende und Hörer/-innen ist eine Spezialbewilligung der Dozierenden notwendig.
Bewilligung der Dozierenden für alle Studierenden notwendig.
Additional classes are:
Kick-off Meeting with corporate partner: 21.09. 9-16
Several interviews on site (to be individually scheduled)
Company day: 5.10.
Final Presentations with corporate partner: 7.12. 9-15
45s Std.
Mi10:15-13:00WEV H 326 »
C. P. Siegenthaler, M. Ambühl, P. Baschera, S. Brusoni, S. Herting, T. Netland

Katalogdaten

KurzbeschreibungThis seminar provides master students at MTEC with the challenging opportunity of a real case on strategy, innovation and leadership in close collaboration with the top management of leading Swiss technology company.
LernzielIn your team, you will work on a specific assignment that flows from the current strategic agenda of the board. While gaining substantial insights into the structure, dynamics and challenges of the industry, you immerse into the business model and strategic landscape of the corporate partner. You visit their headquarter, conduct interviews with members of the management team as well as internal and external experts before you discuss your ideas with top executives. To secure impact, it is key that you formulate your recommendations from a deep understanding of the authentic leadership culture of the corporate partner.
InhaltIn this endeavour you are coached and supported by
- Michael Ambühl, Chair of Negotiation and Conflict Management
- Pius Baschera, former Chair of Entrepreneurship
- Stefano Brusoni, Chair of Technology and Innovation Management
- Stephan Herting, Chair of Strategic Management and Innovation
- Volker Hoffmann, Chair of Sustainability and Technology
- Torbjörn Netland, Chair of Production and Operations Management
- Claude Siegenthaler, Business School Lausanne / The St. Gallen MBA
Voraussetzungen / BesonderesPlease apply for this course via the official website (Link). Apply no later than August 26.
The number of participants is limited to 18.
ECTS: 4
Participants receive a certificate

Leistungskontrolle

Information zur Leistungskontrolle (gültig bis die Lerneinheit neu gelesen wird)
Leistungskontrolle als Semesterkurs
ECTS Kreditpunkte4 KP
PrüfendeC. P. Siegenthaler, M. Ambühl, P. Baschera, S. Brusoni, S. Herting, T. Netland
Formbenotete Semesterleistung
PrüfungsspracheEnglisch
RepetitionRepetition nur nach erneuter Belegung der Lerneinheit möglich.
Zusatzinformation zum PrüfungsmodusEvaluation of student performance is based on two kinds of deliverables: a 50% weight is put on the team assignment consisting of written reports and presentations. An individual score is given for the completion of a pre-structured learning diary and an active participation in class (50% weight).
As the course follows an Action Learning approach the attendance of every student is required throughout the course, i.e. attending class is a must. Absence without permission can not be accepted.

Lernmaterialien

Keine öffentlichen Lernmaterialien verfügbar.
Es werden nur die öffentlichen Lernmaterialien aufgeführt.

Gruppen

Keine Informationen zu Gruppen vorhanden.

Einschränkungen

Allgemein : Für Fachstudierende und Hörer/-innen ist eine Spezialbewilligung der Dozierenden notwendig
Bewilligung der Dozierenden für alle Studierenden notwendig
PlätzePlätze beschränkt. Spezielles Auswahlverfahren.
WartelisteBis 26.09.2018
BelegungsendeBelegung nur bis 19.09.2018 möglich

Angeboten in

StudiengangBereichTyp
Management, Technologie und Ökonomie MasterWahlfächerWInformation
MAS in Management, Technology, and EconomicsWahlfächer, 1. und 3. SemesterWInformation