752-1021-00L  Food Enzymology

SemesterHerbstsemester 2017
DozierendeL. Nyström
Periodizitätjährlich wiederkehrende Veranstaltung
LehrspracheEnglisch



Lehrveranstaltungen

NummerTitelUmfangDozierende
752-1021-00 GFood Enzymology2 Std.
Di13:15-15:00LFV E 41 »
22.12.15:15-17:00LFO C 13 »
L. Nyström

Katalogdaten

KurzbeschreibungThe course covers the fundamentals of food enzymology, application of endogenous and exogenous enzymes in food processing, as well as use of enzymes in analytics.
LernzielStudents can describe what enzymes are and can explain their use and functions in food and food products.
Students can argue why and how enzymes are used in food processing and analysis.
Students execute a research project independently and defend their findings during a presentation to peer students and an expert panel.
InhaltEnzymes in foods: the use of added enzymes in food processing, control and/or utilization of endogenous enzymes, production of enzyme preparations for food use, and chemical analysis of food components by enzymatic methods.

Course contains lectures and a practical group work.
SkriptThe lectures are supplemented with handouts.
Voraussetzungen / BesonderesCourse prerequisites: Food Chemistry I/II and Food Analysis I/II (or equivalent)

Leistungskontrolle

Information zur Leistungskontrolle (gültig bis die Lerneinheit neu gelesen wird)
Leistungskontrolle als Semesterkurs
ECTS Kreditpunkte3 KP
PrüfendeL. Nyström
Formbenotete Semesterleistung
PrüfungsspracheEnglisch
RepetitionRepetition ohne erneute Belegung der Lerneinheit möglich.

Lernmaterialien

Keine öffentlichen Lernmaterialien verfügbar.
Es werden nur die öffentlichen Lernmaterialien aufgeführt.

Gruppen

Keine Informationen zu Gruppen vorhanden.

Einschränkungen

Keine zusätzlichen Belegungseinschränkungen vorhanden.

Angeboten in

StudiengangBereichTyp
Lebensmittelwissenschaft MasterDisziplinäre FächerW+Information
Lebensmittelwissenschaft MasterFood ChemistryW+Information