751-1010-00L  Introduction to Scientific Methods Part II: Scientific Writing

SemesterAutumn Semester 2017
LecturersB. Studer, M. Barthel, B. Dorn, A. K. Gilgen, M. C. Härdi-Landerer, J. Helfenstein, A. Hofmann, R. Kölliker, S. Marquardt, M. Meraner, A. Oberson Dräyer, E. A. Pérez Torres
Periodicityyearly recurring course
Language of instructionGerman



Courses

NumberTitleHoursLecturers
751-1010-00 GWissenschaftliches Arbeiten Teil II: Wissenschaftliches Schreiben Special students and auditors need a special permission from the lecturers.4 hrs
Tue13:15-17:00LFW B 1 »
B. Studer, M. Barthel, B. Dorn, A. K. Gilgen, M. C. Härdi-Landerer, J. Helfenstein, A. Hofmann, R. Kölliker, S. Marquardt, M. Meraner, A. Oberson Dräyer, E. A. Pérez Torres

Catalogue data

AbstractDie Studierenden kennen die Grundlagen und die Konventionen des wissenschaftlichen Schreibens in den Naturwissenschaften, können wissenschaftliche Literatur suchen und verwalten sowie wissenschaftliche Publikationen analysieren. Sie setzen das Gelernte beim Schreiben eines eigenen Textes um.
ObjectiveDie Studierenden kennen die Grundlagen und die Konventionen des wissenschaftlichen Schreibens in den Naturwissenschaften. Sie setzen das Gelernte beim Schreiben eines kritischen Literaturberichtes zu einem agrarwissenschaftlichen Thema ihrer Wahl um. Die Lehrveranstaltung bereitet die Studierenden auf weitere schriftliche Arbeiten im Studium der Agrarwissenschaften vor, beispielsweise auf die Bachelor-Arbeit.
Lecture notesEs wird ein Skript abgegeben.

Performance assessment

Performance assessment information (valid until the course unit is held again)
Performance assessment as a semester course
ECTS credits2 credits
ExaminersB. Dorn, M. Barthel, A. K. Gilgen, M. C. Härdi-Landerer, J. Helfenstein, A. Hofmann, S. Marquardt, M. Meraner, A. Oberson Dräyer, E. A. Pérez Torres, B. Studer
Typegraded semester performance
Language of examinationGerman
RepetitionRepetition only possible after re-enrolling for the course unit.
Additional information on mode of examinationDie benotete Leistungskontrolle setzt sich zusammen aus dem benoteten Text (80 %), dem Einhalten der Deadlines und der Abgabe der Feedbacks (20 %). Die unbenotete Leistungskontrolle beinhaltet die Teilnahme an der Vorlesung mit Übungen sowie den Besprechungen mit den Coaches.

Learning materials

No public learning materials available.
Only public learning materials are listed.

Groups

No information on groups available.

Restrictions

General : Special students and auditors need a special permission from the lecturers
PriorityRegistration for the course unit is only possible for the primary target group
Primary target groupAgricultural Sciences BSc (753000)
Food Science BSc (754000)

Offered in

ProgrammeSectionType
Agricultural Sciences BachelorMethodical CoursesOInformation