751-0013-00L  World Food System

SemesterAutumn Semester 2019
LecturersN. Buchmann, J. Baumgartner, A. Bearth, R. Finger, M. Kreuzer, M. Loessner, E. J. Windhab
Periodicityyearly recurring course
Language of instructionGerman


Performance assessment information (valid until the course unit is held again)
Performance assessment as a semester course
In examination block forBachelor's Degree Programme in Agricultural Sciences 2015; Version 01.03.2019 (Examination Block)
Bachelor's Degree Programme in Food Science 2016; Version 25.05.2023 (Examination Block)
Bachelor's Programme in Agricultural Science 2010; Version 13.10.2015 (Examination Block)
Bachelor's Programme in Food Science 2010; Version 22.03.2016 (Examination Block)
ECTS credits4 credits
ExaminersN. Buchmann, J. Baumgartner, A. Bearth, R. Finger, M. Kreuzer, M. Loessner, E. J. Windhab
Typesession examination
Language of examinationGerman
RepetitionThe performance assessment is offered every session. Repetition possible without re-enrolling for the course unit.
Mode of examinationwritten 120 minutes
Additional information on mode of examinationDie Prüfungsfragen dürfen auf Deutsch oder Englisch beantwortet werden.
The exam questions may be answered in German or in English.

Onlineprüfung, immer über den aktuellen Vorlesungsinhalt.

Die Vorlesung wird von einem Lernelement ergänzt um Argumentieren, Schreiben und Teamarbeit zu fördern. Der zusätzliche Aufwand beträgt ca 10-12 Stunden. Die Studierenden können sich mit der Absolvierung des Lernelements einen Bonus erarbeiten. Die Bestnote von 6.0 kann auch ohne Lernelement erreicht werden. Das erfolgreiche Lösen von Lernelementen kann zur Erhöhung der Gesamtnote im Umfang von maximal 0.25 Notenpunkten führen.
Written aidsOpen books; keine Lehrbücher oder Ähnliches;
Elektronischer Zugriff auf Vorlesungs-Skripte (nur Prüfungs-Desktop)
eigene Zusammenfassungen und annotierte Ausdrucke sind erlaubt
Digital examThe exam takes place on devices provided by ETH Zurich.
If the course unit is part of an examination block, the credits are allocated for the successful completion of the whole block.
This information can be updated until the beginning of the semester; information on the examination timetable is binding.