Melanie Erzinger: Courses in Spring Semester 2020

Name Dr. Melanie Erzinger
Address
Inst.f. Lebensm.wiss.,Ern.,Ges.
ETH Zürich, LFO F 23
Schmelzbergstrasse 9
8092 Zürich
SWITZERLAND
Telephone+41 44 633 92 12
E-mailmelanie.erzinger@hest.ethz.ch
DepartmentHealth Sciences and Technology
RelationshipLecturer

NumberTitleECTSHoursLecturers
751-1000-00LInterdisciplinary Project Restricted registration - show details
Only for Master Students in Agricultural Sciences and Food Sciences.

Prerequisite: successful completion of the bachelor programme.
4 credits3U
751-1000-00 UInterdisziplinäre Projektarbeit Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Die LV findet während des Semesters am Donnerstag von 12:30-15:00 statt. Am 5. 3. findet die LV von 12.00-18.00 statt (Besprechung mit externen Projektpartnern).
Während der Semesterzeit arbeiten die Studierenden ausserhalb der Vorlesungszeit im Selbststudium an den Projekten und führen mindestens eine Projektbesprechung beim Projektpartner durch.
Die externe Projekttage finden vom 15.-18.6.2020 auf dem Herzberg (AG) statt.
3 hrs
Thu12:15-15:00LFW C 5 »
B. Dorn, C. Hartmann, M. Schuppler, A. Walter, H. Adelmann, J. Baumgartner, U. Brändle, T. Dalhaus, M. Erzinger, I. Gangnat, A. K. Gilgen, A. Grahofer, A. Hofmann, G. Kaufmann, M. Kreuzer, M. M. Nay, C. E. Pohl, M. Wiggenhauser
752-1000-AALFood Chemistry I
Enrolment ONLY for MSc students with a decree declaring this course unit as an additional admission requirement.

Any other students (e.g. incoming exchange students, doctoral students) CANNOT enrol for this course unit.
3 credits6R
752-1000-AA RFood Chemistry I
Self-study course. No presence required.
90s hrsL. Nyström, M. Erzinger
752-1004-00LLaboratory Course in Food Chemistry Restricted registration - show details
Prerequisite: Students may only enrol once they have followed the courses Food Chemistry I (752-1000-00L) and Food Analysis I (752-1101-00L).

Number of participants limited to 60.
3 credits4P
752-1004-00 PLebensmittelchemie-Praktikum Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Die Studierenden werden in zwei Gruppen eingeteilt. Die Präsenzzeit im Praktikum (Versuchsdurchführungen) findet alternierend im 2-Wochen-Turnus (jeweils 8 Lektionen) statt.
4 hrs
Mon13:15-17:00LFO C 24 »
13:15-17:00LFO C 25 »
Tue08:15-12:00LFO C 24 »
08:15-12:00LFO C 25 »
17.02.13:15-17:00LFO C 13 »
18.02.10:15-12:00LFW C 5 »
M. Erzinger
752-1022-00LSelected Topics in Food Chemistry3 credits2G
752-1022-00 GSelected Topics in Food Chemistry2 hrs
Fri08:15-10:00LFW C 1 »
M. Erzinger, S. Boulos
752-1101-00LFood Analysis I3 credits2V
752-1101-00 VLebensmittelanalytik I2 hrs
Wed14:00-16:00ER SA TZ »
14:15-16:00CHN C 14 »
S. Boulos, M. Erzinger