Melanie Erzinger: Courses in Spring Semester 2018

Name Dr. Melanie Erzinger
Address
Inst.f. Lebensm.wiss.,Ern.,Ges.
ETH Zürich, LFO F 23
Schmelzbergstrasse 9
8092 Zürich
SWITZERLAND
Telephone+41 44 633 92 12
E-mailmelanie.erzinger@hest.ethz.ch
DepartmentHealth Sciences and Technology
RelationshipLecturer

NumberTitleECTSHoursLecturers
751-1000-00LInterdisciplinary Project Work Restricted registration - show details
Only for Master Students in Agricultural Sciences and Food Sciences.

Prerequisite: successful completion of the bachelor programme.
4 credits3U
751-1000-00 UInterdisziplinäre Projektarbeit Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Diese LV bietet Studierenden die einmalige Gelegenheit Fragestellungen aus der Praxis entlang der Schweizer Nahrungsmittelwertschöpfungskette zu bearbeiten.
Die LV findet während des Semesters von 12:30-15:00 statt. Während der Semesterzeit arbeiten die Studierenden ausserhalb der Vorlesungszeit im Selbststudium an den Projekten und führen mindestens eine Projektbesprechung beim Projektpartner durch.
Externe Projekttage vom 18.6.18-21.6.18 in Lyss (BE).
3 hrs
Thu12:15-15:00LFW C 5 »
B. Dorn, E. Frossard, L. Meile, H. Adelmann, S. Boulos, E. Buff Keller, M. Erzinger, R. Finger, A. K. Gilgen, M. C. Härdi-Landerer, C. Hartmann, A. Hofmann, G. Kaufmann, M. Kreuzer, U. Merz, M. Schuppler, M. Siegrist, A. Walter
752-1000-AALFood Chemistry I
Enrolment ONLY for MSc students with a decree declaring this course unit as an additional admission requirement.

Any other students (e.g. incoming exchange students, doctoral students) CANNOT enrol for this course unit.
3 credits6R
752-1000-AA RFood Chemistry I
Self-study course. No presence required.
90s hrsL. Nyström, M. Erzinger
752-1004-00LLaboratory Course in Food Chemistry Restricted registration - show details
Prerequisite: Students may only enrol once they have followed the courses Food Chemistry I (752-1000-00L) and Food Analysis I (752-1101-00L).

Number of participants limited to 60.
3 credits4P
752-1004-00 PLebensmittelchemie-Praktikum Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Die Studierenden werden in zwei Gruppen eingeteilt. Die Präsenzzeit im Praktikum (Versuchsdurchführungen) findet alternierend im 2-Wochen-Turnus (jeweils 8 Lektionen) statt.
4 hrs
Mon13:15-17:00LFO C 24 »
13:15-17:00LFO C 25 »
Tue08:15-12:00LFO C 24 »
08:15-12:00LFO C 25 »
19.02.13:15-17:00LFO C 13 »
L. Nyström, M. Erzinger
752-1022-00LSelected Topics in Food Chemistry3 credits2G
752-1022-00 GSelected Topics in Food Chemistry2 hrs
Fri10:15-12:00IFW A 32.1 »
24.05.12:15-14:00LFW C 1 »
L. Nyström, M. Erzinger