Markus Schuppler: Courses in Autumn Semester 2018

Name PD Dr. Markus Schuppler
FieldMicrobiology
Address
Inst.f. Lebensm.wiss.,Ern.,Ges.
ETH Zürich, LFV B 21
Schmelzbergstrasse 7
8092 Zürich
SWITZERLAND
Telephone+41 44 632 78 62
Fax+41 44 632 12 66
E-mailmarkus.schuppler@hest.ethz.ch
DepartmentHealth Sciences and Technology
RelationshipPrivatdozent

NumberTitleECTSHoursLecturers
752-4001-00LMicrobiology2 credits2V
752-4001-00 VMikrobiologie2 hrs
Mon15:15-17:00ML D 28 »
M. Ackermann, M. Schuppler, J. Vorholt-Zambelli
752-4007-00LExperimental Food Microbiology Restricted registration - show details
Number of participants limited to 48.

Registration only after having attended the course Lebensmittel-Mikrobiologie I (752-4005-00L).
3 credits4P
752-4007-00 PExperimentelle Lebensmittel-Mikrobiologie Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Das Praktikum wird zweimal als Blockkurs durchgeführt:

Block I: 07. Januar - 18. Januar 2019
Block II: 28. Januar - 08. Februar 2019

Die Platzzuteilung erfolgt gemäss separater Anmeldung. Details werden rechtzeitig bekannt gegeben.
60s hrsM. Schuppler
752-4009-00LMolecular Biology of Foodborne Pathogens3 credits2V
752-4009-00 VMolecular Biology of Foodborne Pathogens2 hrs
Thu10:15-12:00LFO C 13 »
20.12.10:15-12:00ETF C 1 »
M. Loessner, M. Schuppler
752-4020-00LExperimental Food Microbiology for Biologists Restricted registration - show details
Number of participants limited to 20.

Prerequisites: It is recommended to attend the course Lebensmittel-Mikrobiologie (752-4005-00L) as a preparation.
6 credits7G
752-4020-00 GExpt. Lebensmittelmikrobiologie für Biologen
Permission from lecturers required for all students.
Blockkurs im 3. Viertel des Herbstsemesters
100s hrs
Tue13:15-17:00LFV B 42.1 »
13:15-17:00LFV C 42 »
Wed08:15-17:00LFV B 42.1 »
08:15-17:00LFV C 42 »
Thu08:15-17:00LFV B 42.1 »
08:15-17:00LFV C 42 »
Fri08:15-17:00LFV B 42.1 »
08:15-17:00LFV C 42 »
M. Schuppler, M. Loessner, M. Schmelcher