Jeannette Nuessli Guth: Katalogdaten im Frühjahrssemester 2015

NameFrau Dr. Jeannette Nuessli Guth
Adresse
Dep. Gesundheitswiss. und Technol.
ETH Zürich, LFO F 25.2
Schmelzbergstrasse 9
8092 Zürich
SWITZERLAND
Telefon+41 44 632 66 34
E-Mailjnuessli@ethz.ch
DepartementGesundheitswissenschaften und Technologie
BeziehungDozentin

NummerTitelECTSUmfangDozierende
752-2101-00LLebensmittel-Sensorik Belegung eingeschränkt - Details anzeigen
Maximale Teilnehmerzahl: 30
2 KP2GJ. Nuessli Guth
KurzbeschreibungSensorische Wahrnehmung von Lebensmitteln, Grundlagen der Anordnung, Durchführung und Auswertung von analytischen und Konsumenten orientierten sensorischen Prüfungen, Vorlesung und praktische Übungen
Lernziel- Kennen der wichtigsten analytischen sensorischen Methoden und ihre Anwendung.
- Auswertung der erhobenen sensorischen Daten und ihre Interpretation.
752-2102-00LSelected Topics in Food Sensory Science3 KP2VJ. Nuessli Guth
KurzbeschreibungExtension of the basics in Food Sensory Science with important topics such as Sensory Quality Control, Panel Performance and Sensory Methods for Consumer Tests. Detailed work on a selected topic with presentation and written report.
Lernziel- Overview on qualitative Sensory Methods for consumer tests
- Comparison of analytical sensory tests and qualitative methods
- Methods for Sensory quality control
- Evaluation of panel performance
- Small project on a specific topic (e.g. focus groups, comparison of scales, consumer tests) with report writing and presentation
SkriptHandouts distributed in class.
LiteraturInformation given in class.
Voraussetzungen / BesonderesBasic principles in Food Sensory Science are required, e.g. attendence of the lecture 'Lebensmittelsensorik' (752-2101-00 G) or similar.