Michael Kreuzer: Courses in Spring Semester 2019 |
Name | Prof. em. Dr. Michael Kreuzer |
Field | Tierernährung |
Address | Institut für Agrarwissenschaften ETH Zürich, EHB F 21 Eschikon 27 8315 Lindau SWITZERLAND |
Telephone | +41 52 354 91 64 |
michael.kreuzer@usys.ethz.ch | |
Department | Environmental Systems Science |
Relationship | Professor emeritus |
Number | Title | ECTS | Hours | Lecturers | ||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
751-1000-00L | Interdisciplinary Project Only for Master Students in Agricultural Sciences and Food Sciences. Prerequisite: successful completion of the bachelor programme. | 4 credits | 3U | |||||
751-1000-00 U | Interdisziplinäre Projektarbeit
Die LV findet während des Semesters am Donnerstag von 12:30-15:00 statt. Während der Semesterzeit arbeiten die Studierenden ausserhalb der Vorlesungszeit im Selbststudium an den Projekten und führen mindestens eine Projektbesprechung beim Projektpartner durch. Externe Projekttage vom 17.-20.6.2019. | 3 hrs |
| B. Dorn, E. Frossard, C. Hartmann, M. Schuppler, H. Adelmann, J. Baumgartner, E. Buff Keller, T. Dalhaus, M. Erzinger, A. K. Gilgen, A. Grahofer, R. Hüppi, G. Kaufmann, M. Kreuzer, J. Nuessli Guth, L. Nyström, H. Pausch, M. Siegrist, A. Walter | ||||
751-6003-00L | Training Course in Research Groups (Large) | 6 credits | 13P | |||||
751-6003-00 P | Training Course in Research Groups (Large)
Durchführung in Semesterferien, darf nicht mit 751-6003-01 P kombiniert werden | 180s hrs | M. Kreuzer, R. Mandel, E. Mandel, S. Neuenschwander, H. Pausch, S. E. Ulbrich | |||||
751-6003-01L | Training Course in Research Groups (Small) | 3 credits | 6P | |||||
751-6003-01 P | Training Course in Research Groups (Small)
Durchführung in Semesterferien, darf nicht mit 751-6003-00 P kombiniert werden. | 90s hrs | M. Kreuzer, R. Mandel, E. Mandel, S. Neuenschwander, H. Pausch, S. E. Ulbrich | |||||
751-6502-00L | Ruminant Science (FS) | 4 credits | 4G | |||||
751-6502-00 G | Ruminant Science (FS) | 4 hrs |
| M. Kreuzer, A. Grahofer, R. Mandel, S. Neuenschwander | ||||
751-7002-00L | Basics in Animal Nutrition | 2 credits | 2V | |||||
751-7002-00 V | Grundlagen Tierernährung | 2 hrs |
| M. A. Boessinger, M. Kreuzer | ||||
751-7800-00L | Quality of Products of Animal Origin | 2 credits | 2G | |||||
751-7800-00 G | Qualität tierischer Produkte | 2 hrs |
| M. Kreuzer, K. Giller, M. Terranova | ||||
752-5106-00L | Meat Technology Number of participants limited to 40 Prerequisite: Participation in "Quality of Products of Animal Origin" (751-7800-00L, course regularly offered during the spring semester). | 1 credit | 1G | |||||
752-5106-00 G | Fleischtechnologie
Permission from lecturers required for all students.
Der Blockkurs findet am vom 13.06. bis 14.06.2019 am ABZ (Ausbildungszentrum für die Schweizer Fleischwirtschaft) in Spiez statt. Für die Teilnahme ist ein Beitrag von CHF 150.- zu entrichten. Der Kurs wird durchgeführt, wenn sich mindestens 25 Personen einschreiben. Ende März 2019 wird über die Durchführung entschieden. | 20s hrs | M. Kreuzer, W.‑D. Henkel |