Wolfram Uhlig: Courses in Autumn Semester 2017 |
Name | Dr. Wolfram Uhlig |
wuhlig@retired.ethz.ch | |
Department | Chemistry and Applied Biosciences |
Relationship | Lecturer |
Number | Title | ECTS | Hours | Lecturers | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
529-1001-01L | General Chemistry (for Biology/Pharmacy/HST) | 4 credits | 4V | |||||||||||
529-1001-01 V | Allgemeine Chemie (für Biol./Pharm.Wiss./HST) Vorlesung: Di 10-12 Uhr im HG F 7 mit Videoübertragung im HG F 5 Do 8-10 Uhr im HCI G 3 mit Videoübertragung im HCI G 7 Die Übungen beginnen erst in der zweiten Woche, sind fakultativ und wie folgt vorgesehen: Pharma: Mi 8-10 HST: Mi 15-17 BIOL: Fr 9-11 | 4 hrs | W. Uhlig | |||||||||||
529-2001-AAL | Chemistry I and II Enrolment ONLY for MSc students with a decree declaring this course unit as an additional admission requirement. Any other students (e.g. incoming exchange students, doctoral students) CANNOT enrol for this course unit. | 9 credits | 19R | |||||||||||
529-2001-AA R | Chemistry I and II Self-study course. No presence required. | 270s hrs | H. Grützmacher, W. Uhlig | |||||||||||
529-2001-02L | Chemistry I | 4 credits | 2V + 2U | |||||||||||
529-2001-02 V | Chemie I Vorlesung im ML D 28 mit Videoübertragung im ML E 12. | 2 hrs |
| W. Uhlig | ||||||||||
529-2001-02 U | Chemie I Übungen: Mo 10 - 12 Uhr für Umweltingenieure Di 10 - 12 Uhr für Erd- und Umweltnaturwissenschaften Do 10 - 12 Uhr für Agrar- und Lebensmittelwissenschaften Präsenzstunden für alle Studierenden: Mo bis Fr 12-13 Uhr. | 2 hrs | W. Uhlig, J. E. E. Buschmann, S. Canonica, P. Funck, E. C. Meister, R. Verel | |||||||||||
529-2002-AAL | Chemistry II Enrolment ONLY for MSc students with a decree declaring this course unit as an additional admission requirement. Any other students (e.g. incoming exchange students, doctoral students) CANNOT enrol for this course unit. | 5 credits | 11R | |||||||||||
529-2002-AA R | Chemistry II Self-study course. No presence required. | 150s hrs | H. Grützmacher, W. Uhlig |