Leo Meile: Courses in Spring Semester 2018

Name Prof. em. Leo Meile
FieldLebensmittelmikrobiologie
Address
Inst.f. Lebensm.wiss.,Ern.,Ges.
ETH Zürich, LFV C 21
Schmelzbergstrasse 7
8092 Zürich
SWITZERLAND
E-mailleo.meile@hest.ethz.ch
DepartmentHealth Sciences and Technology
RelationshipRetired Adjunct Professor

NumberTitleECTSHoursLecturers
751-1000-00LInterdisciplinary Project Work Restricted registration - show details
Only for Master Students in Agricultural Sciences and Food Sciences.

Prerequisite: successful completion of the bachelor programme.
4 credits3U
751-1000-00 UInterdisziplinäre Projektarbeit Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Diese LV bietet Studierenden die einmalige Gelegenheit Fragestellungen aus der Praxis entlang der Schweizer Nahrungsmittelwertschöpfungskette zu bearbeiten.
Die LV findet während des Semesters von 12:30-15:00 statt. Während der Semesterzeit arbeiten die Studierenden ausserhalb der Vorlesungszeit im Selbststudium an den Projekten und führen mindestens eine Projektbesprechung beim Projektpartner durch.
Externe Projekttage vom 18.6.18-21.6.18 in Lyss (BE).
3 hrs
Thu12:15-15:00LFW C 5 »
B. Dorn, E. Frossard, L. Meile, H. Adelmann, S. Boulos, E. Buff Keller, M. Erzinger, R. Finger, A. K. Gilgen, M. C. Härdi-Landerer, C. Hartmann, A. Hofmann, G. Kaufmann, M. Kreuzer, U. Merz, M. Schuppler, M. Siegrist, A. Walter
752-2302-00LMilk Science Information 1 credit1V
752-2302-00 VMilk Science1 hrs
Wed/110:15-12:00LFV E 41 »
J. Berard, C. Lacroix, L. Meile
752-5002-01LFermented Plant and Meat Products Restricted registration - show details 2 credits2G
752-5002-01 GFermented Plant and Meat Products Special students and auditors need a special permission from the lecturers.2 hrs
Tue/208:15-10:00LFV E 41 »
Thu/208:15-10:00LFO C 13 »
C. Lacroix, C. Jans, L. Meile
752-5004-00LFood Biotechnology Laboratory Course Restricted registration - show details
Number of participants limited to 48

Prerequisites: Participation in the courses Food Biotechnology (752-5001-00L) and Fermented Milk Products (752-5002-00L).
3 credits5P
752-5004-00 PLebensmittel-Biotechnologiepraktikum Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Permission from lecturers required for all students.
Das Praktikum findet im Zeitraum vom 19.02. - 16.03.2018 statt.
Das Praktikum ist mit den Exkursionen II abgestimmt (kein Praktikum am 14.03.2018)
Das detaillierte Programm wird separat bekannt gegeben.
5 hrs
Mon15:15-18:00LFV B 42.1 »
15:15-18:00LFV B 42.2 »
15:15-18:00LFV C 42 »
Tue10:15-18:00LFV B 42.1 »
10:15-18:00LFV B 42.2 »
10:15-18:00LFV C 42 »
Wed08:15-18:00LFV B 42.1 »
08:15-18:00LFV B 42.2 »
08:15-18:00LFV C 42 »
Fri11:15-18:00LFV B 42.1 »
11:15-18:00LFV B 42.2 »
11:15-18:00LFV C 42 »
L. Meile, C. Jans