Agricultural Sciences Bachelor |
Electives
The electives listed are recommended. However, electives can be chosen from the complete course offer of the ETH Zurich and University of Zurich. |
Number | Title | Type | ECTS | Hours | Lecturers |
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751-4002-00L | Grassland Systems | W+ | 2 credits | 2G | |
751-4002-00 G | Graslandsysteme | | | 2 hrs | | N. Buchmann |
751-4505-00L | Plant Pathology II | W+ | 2 credits | 2G | |
751-4505-00 G | Plant Pathology II
Durchführung gemäss speziellem Programm | | | 2 hrs | | B. McDonald |
751-3402-00L | Plant Nutrition II - Integrated Nutrient Management Only for Students in BSc/MSc Agricultural Sciences and Students in MSc Environmental or Food Sciences. Number of participants limited to 40. | W+ | 2 credits | 2V | |
751-3402-00 V | Pflanzenernährung II - Integriertes Nährstoffmanagement
Die erfolgreiche Teilnahme an "751-3401-00L Pflanzenernährung I" wird für diese Lehrveranstaltung vorausgesetzt. | | | 2 hrs | | A. Oberson Dräyer |
751-3500-00L | Plant Breeding | W+ | 2 credits | 2V | |
751-3500-00 V | Pflanzenzüchtung | | | 2 hrs | | A. Hund,
R. Kölliker |
751-7400-00L | Animal Health | W+ | 2 credits | 2V | |
751-7400-00 V | Tiergesundheit
Zusätzlich findet eine obligatorische Exkursion zum BLV in Bern statt am Freitag 20 März von 9.00-13.00. | | | 2 hrs | | A. Grahofer |
751-7500-00L | Applied Ethology and Animal Welfare | W+ | 2 credits | 2V | |
751-7500-00 V | Applied Ethology and Animal Welfare | | | 2 hrs | | S. Goumon |
751-7800-00L | Quality of Products of Animal Origin | W+ | 2 credits | 2G | |
751-7800-00 G | Qualität tierischer Produkte | | | 2 hrs | | M. Kreuzer,
K. Giller,
M. Terranova |
751-1560-00L | Production, Investment and Risk Management in Agriculture | W+ | 3 credits | 2V | |
751-1560-00 V | Produktion, Investition und Risikomanagement in der Landwirtschaft | | | 2 hrs | | R. Finger |
751-1500-00L | Development Economics | W+ | 3 credits | 2V | |
751-1500-00 V | Entwicklungsökonomik
Einzelne Vorlesungen werden auf Englisch durchgeführt. Die erste Vorlesung wird am 25.02.2020 gehalten. | | | 2 hrs | | I. Günther,
K. Harttgen |
751-1304-00L | Management for Enterprises in the Agri-Food-Chain | W+ | 2 credits | 2V | |
751-1304-00 V | Management für Unternehmen der Agrar- und Ernährungswirtschaft I | | | 2 hrs | | M. Weber |
751-1552-00L | Agrarian Resource and Environmental Economics | W+ | 2 credits | 2V | |
751-1552-00 V | Agrarische Ressourcen- und Umweltökonomie | | | 2 hrs | | W. Hediger |
363-0570-00L | Principles of Econometrics Prerequisites: previous knowledge in economics. | W+ | 3 credits | 2G | |
363-0570-00 G | Principles of Econometrics | | | 2 hrs | | J.‑E. Sturm,
A. Beerli |
752-2121-00L | Consumer Behaviour II | W+ | 2 credits | 2G | |
752-2121-00 G | Consumer Behaviour II | | | 2 hrs | | M. Siegrist,
J. Ammann |
103-0427-00L | Regional Economics | W | 4 credits | 2G | |
103-0427-00 G | Regionalökonomie | | | 2 hrs | | B. Buser,
C. Abegg |
252-0840-02L | Application-Oriented Programming | W | 2 credits | 2G | |
252-0840-02 G | Anwendungsnahes Programmieren mit Python
Blended Learning-Veranstaltung bestehend aus Vorlesung (Do 15-16 im CAB G 11), online Tutorials und betreuten Übungsstunden. | | | 2 hrs | | L. E. Fässler,
M. Dahinden |
701-0972-00L | Introduction into Organic Farming Systems | W | 3 credits | 2V | |
701-0972-00 V | E in biologische Landbausysteme
Weiterführende Informationen auf Moodle | | | 2 hrs | | P. J. Mäder,
D. M. Dubois,
B. Oehen |
701-0974-00L | Comparison of Different Swiss Farming Systems Number of participants limited to 30. | W | 3 credits | 3G | |
701-0974-00 G | Vergleich von Landbausystemen
Blockkurs 8. - 12. Juni 20 Weiterführende Informationen auf Moodle | | | 40s hrs | | B. Oehen,
P. J. Mäder |