Michael Kreuzer: Courses in Spring Semester 2020

Name Prof. em. Dr. Michael Kreuzer
FieldTierernährung
Address
Institut für Agrarwissenschaften
ETH Zürich, EHB F 21
Eschikon 27
8315 Lindau
SWITZERLAND
Telephone+41 52 354 91 64
E-mailmichael.kreuzer@usys.ethz.ch
DepartmentEnvironmental Systems Science
RelationshipProfessor emeritus

NumberTitleECTSHoursLecturers
751-1000-00LInterdisciplinary Project Restricted registration - show details
Only for Master Students in Agricultural Sciences and Food Sciences.

Prerequisite: successful completion of the bachelor programme.
4 credits3U
751-1000-00 UInterdisziplinäre Projektarbeit Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Die LV findet während des Semesters am Donnerstag von 12:30-15:00 statt. Am 5. 3. findet die LV von 12.00-18.00 statt (Besprechung mit externen Projektpartnern).
Während der Semesterzeit arbeiten die Studierenden ausserhalb der Vorlesungszeit im Selbststudium an den Projekten und führen mindestens eine Projektbesprechung beim Projektpartner durch.
Die externe Projekttage finden vom 15.-18.6.2020 auf dem Herzberg (AG) statt.
3 hrs
Thu12:15-15:00LFW C 5 »
B. Dorn, C. Hartmann, M. Schuppler, A. Walter, H. Adelmann, J. Baumgartner, U. Brändle, T. Dalhaus, M. Erzinger, I. Gangnat, A. K. Gilgen, A. Grahofer, A. Hofmann, G. Kaufmann, M. Kreuzer, M. M. Nay, C. E. Pohl, M. Wiggenhauser
751-6003-00LTraining Course in Research Groups (Large) Restricted registration - show details 6 credits13P
751-6003-00 PTraining Course in Research Groups (Large) Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Durchführung in Semesterferien, darf nicht mit 751-6003-01 P kombiniert werden
180s hrsM. Kreuzer, S. M. Bernal Ulloa, I. Gangnat, K. Giller, S. Neuenschwander, H. Pausch, M. Saenz de Juano Ribes, M. Terranova, S. E. Ulbrich
751-6003-01LTraining Course in Research Groups (Small) Restricted registration - show details 3 credits6P
751-6003-01 PTraining Course in Research Groups (Small) Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Durchführung in Semesterferien, darf nicht mit 751-6003-00 P kombiniert werden.
90s hrsM. Kreuzer, S. M. Bernal Ulloa, I. Gangnat, K. Giller, S. Neuenschwander, H. Pausch, M. Saenz de Juano Ribes, M. Terranova, S. E. Ulbrich
751-6502-00LRuminant Science (FS) Information 4 credits4G
751-6502-00 GRuminant Science (FS)4 hrs
Wed13:15-17:00LFW C 1 »
M. Kreuzer, A. Grahofer, S. Neuenschwander
751-7002-00LBasics in Animal Nutrition2 credits2V
751-7002-00 VGrundlagen Tierernährung2 hrs
Mon10:15-12:00LFW B 1 »
M. A. Boessinger, M. Kreuzer
751-7800-00LQuality of Products of Animal Origin Information 2 credits2G
751-7800-00 GQualität tierischer Produkte2 hrs
Thu08:15-10:00LFW C 5 »
M. Kreuzer, K. Giller, M. Terranova
752-5106-00LMeat Technology Restricted registration - show details
Number of participants limited to 40

The course will only be held with a minimum of 25 participants.

Prerequisite: Participation in "Quality of Products of Animal Origin" (751-7800-00L, course regularly offered during the spring semester).
1 credit1G
752-5106-00 GFleischtechnologie Special students and auditors need a special permission from the lecturers.
Permission from lecturers required for all students.
Der Blockkurs findet am vom 11. bis 12.06.2020 am ABZ (Ausbildungszentrum für die Schweizer Fleischwirtschaft) in Spiez statt. Für die Teilnahme ist ein Beitrag von CHF 150.- zu entrichten.
20s hrsM. Kreuzer, A. Kilchör